Percheziții în Suceava într-un caz de evaziune fiscală la o școală de șoferi: Prejudiciu estimat la peste 327.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava informează că lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror, desfășoară cercetări într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pregătire pentru obținerea permisului de conducere.

În cadrul acestei anchete, pe data de 22 octombrie 2024, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare în municipiul Suceava, după obținerea mandatelor emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava.

Din probele administrate până în prezent, s-a constatat că, în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2020, reprezentanții unei școli de șoferi din Suceava au omis, în mod repetat, să înregistreze toate veniturile obținute din activitatea de pregătire a cursanților, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate diverse mijloace materiale de probă, inclusiv documente contabile, laptopuri și un dosar de la societatea de contabilitate. De asemenea, au fost accesate serverele contabile din perioada 2017-2020, pentru a stabili cu exactitate valoarea prejudiciului, estimat la 327.153 de lei.

Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor circumstanțelor și stabilirea răspunderii penale în acest caz.


Intră acum și în grupul de