Marcel Ciolacu: Gheorghe Șoldan va avea o misiune grea. Este un pionier fiind primul președinte de Consiliu Județean născut după Revoluție


Intră acum și în grupul de

Premierul Marcel Ciolacu care a participat, joi, la învestirea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, și la constituirea noului Consiliu Județean Suceava a felicitat aleșii județeni pentru învestire.

„Astăzi, cum e normal, este o zi plină de emoții. Aveți o nouă demnitate, ați depus un jurământ și sunt ferm convins că pentru noul președinte Gheorghe Șoldan a fost mai multă emoție. Emoția de astăzi va trece, iar de mâine încep provocările. De mâine încep discuțiile atât cu cetățenii cât și cu ceilalți aleși din județ care vor veni la noua administrație, la noua echipă cu proiectele lor”, a declarat Ciolacu.

El a spus că se bucură mult că președintele Șoldan a început mandat cu un apel transpartinic și cu mesajul de a face echipă.

„Mai avem 30 de zile pentru unii de campanie, 44 de zile pentru alții și un sfat ca fost consilier județean este să nu treceți acele linii roșii pentru că va trebui să vă întâlniți în această sală și să construiți ceea ce ați promis”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a spus că a discutat cu Gheorghe Șoldan despre finanțarea centurii ocolitoare de la Gura Humorului care este cam scumpă de 500 de milioane de euro și a subliniat că prioritatea acum este prelungirea A 7 de la Pașcani la Suceava.

El consideră că Autostrada A 7 va aduce investiții importante în județul Suceava.

Marcel Ciolacu a subliniat că lipsa infrastructurii rapide de transpot în zona Moldovei a dus la plecarea a foarte multor persoane în străinătate și că a fost o mare greșeală că timp de 30 de ani această zonă nu a fost dezvoltată.

„În acest moment avem o abordare a guvernării care în ultimii trei ani de zile a venit cu niște măsuri și a creat un echilibru. A venit cu niște priorități în primul rând pentru Moldova. Această infrastructură o să vedeți că o să aducă și investițiile și o să aducă foarte mulți români plecați în străinătate”, a spus Ciolacu.

„Bucovina este un loc rupt din rai. Nu există om politic din străinătate să nu-l invit să vadă Bucovina și Delta Dunării ori să facă sărbătorile pascale în Maramureș. Este cazul să ne maturizăm și noi. După 34 de ani de la Revoluție este cazul să înțelegem rostul și rolul nostru ca reprezentanți ai comunităților și ca reprezentanți ai românilor”, a mai spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a mai declarat că Gheorghe Șoldan va avea cea mai grea misiune fiind cel mai tânăr președinte de consiliu județean din țară, dar și un pionier, fiind primul președinte de consiliu județean născut după Revoluție.


Intră acum și în grupul de