Premierul Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu oameni de afaceri suceveni: Nu se vor mări taxe și impozite anul viitor


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la întâlnirea cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Suceava că anul viitor nu se vor mări taxele și impozitele.

El le-a spus oamenilor de afaceri că deosebirea între o țară în curs de dezvoltare și una dezvoltată este că în primul caz politicul influențează economicul în timp ce în cazul țărilor dezvoltate economicul influențează politicul și crede că și în România economicul trebuie să influențeze politicul.

„Cred că v-ați săturat cu ce nu se poate sau de explicații cu ce s-a întâmplat.(….) Nu se vor mări taxe și impozite anul viitor!”  

Ulterior premierul a spus că a avut un dialog foarte serios cu reprezentanții mediului de afaceri din Suceava și concluzia este clară și unanimă că doar prin parteneriatul cu mediul privat se poate dezvolta această țară.

„Oamenii de afaceri au de la liderii politici așteptări legitime și firești. Vor predictibilitate legislativă și fiscală. Vor să vadă că digitalizarea va reduce birocrația și aparatul de stat. Vor să fie lăsați să muncească pentru a face profit, pentru că se vede cu ochiul liber cum Suceava și alte zone ale țării au crescut și prin modul în care acest profit a fost reinvestit. Și vin cu propuneri extrem de valoroase, cum este cea a unui cadastru la nivel național în privința rețelelor de utilități (telefonie, gaz, electricitate)”, spus Ciolacu.

El și-a exprimat convingerea că împreună pot fi găsite, ca și până acum, soluțiile punctuale pentru a sprijini mediul privat – pe domenii și ramuri industriale.

„Susținerea antreprenorilor români este calea sigură pentru a ne crește corect economia și a dezvolta România!”, a concluzionat Marcel Ciolacu.


Intră acum și în grupul de