Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a colectat peste 5 tone de deșeuri reciclabile în cadrul acțiunii „Educație pentru un mediu durabil”


Intră acum și în grupul de

Joi, 24 octombrie 2024, în cadrul programului „Săptămâna verde” și sub deviza „Nu lăsa grija pentru mediu să ia vacanță. Mai târziu vei regreta!”, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a organizat o amplă activitate de reciclare. Acțiunea, desfășurată sub forma unui concurs între clase, a vizat colectarea de deșeuri reciclabile, precum mase plastice, PET-uri și hârtie.

Inițiativa, coordonată de directorul prof. Adrian Puiu, responsabilul Eco-Școala prof. Nicoleta Mitrofan și directorul adjunct prof. Luminița Lăzărescu, a implicat șaptesprezece clase din colegiu, fiind susținută de cadre didactice, personal auxiliar, părinți și comunitate. SC Servicii Comunale SA, reprezentată de directorul Adi-Gheorghiță Jecalo, a asigurat utilajele și personalul necesar colectării și a sponsorizat premiile pentru cele mai implicate clase.

În urma unei mobilizări extraordinare, s-au strâns 5443,5 kg de materiale reciclabile, iar câștigătoarele concursului au fost:

  • Premiul I: clasa a X-a D (1170 kg) – 500 lei,
  • Premiul II: clasa a X-a G (752 kg) – 300 lei,
  • Premiul III: clasa a XI-a A (577 kg) – 200 lei.

Alte clase cu rezultate remarcabile au fost: a IX-a E (543 kg), a IX-a B (378 kg), a XI-a E (334 kg), a IX-a F (333 kg) și a IX-a D (304 kg).


Intră acum și în grupul de