VIDEO//Alte 19 percheziții la Suceava în cadrul Operațiunii „Jupiter” : Polițiștii au confiscat peste 2 tone de detergenți contrafăcuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Suceava, coordonați de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, au desfășurat, joi, 19 percheziții domiciliare în cadrul operațiunii „Jupiter.” Aceasta vizează infracțiuni de contrafacere, evaziune fiscală și contrabandă, iar anchetele sunt în curs la Parchetul de pe lângă Tribunalul și Judecătoria Suceava.

Într-un caz investigat, autoritățile au descoperit o afacere locală care comercializa detergenți și produse de igienă contrafăcute. Produsele erau etichetate cu mărci înregistrate, dar fără certificate de conformitate, ridicând suspiciuni privind calitatea și siguranța acestora. În urma perchezițiilor, au fost confiscate peste 2 tone de detergenți și produse de igienă, estimate la o valoare de 76.000 de lei.

De asemenea, în cadrul investigațiilor pentru evaziune fiscală, s-a descoperit că o societate comercială a raportat livrări fictive de 1.466.552 de lei, iar într-un dosar de contrabandă, mai multe persoane au fost implicate în distribuirea ilegală de alcool nemarcat, în afara antrepozitului fiscal.

Operațiunea continuă sub coordonarea procurorilor, iar autoritățile vor lua măsurile necesare după finalizarea etapelor procedurale în dosarele deschise.


Intră acum și în grupul de