Discurs emoționant al primarului Vasile Rîmbu de Ziua Armatei, la Suceava: „Îmi voi respecta jurământul față de cetățeni”


Intră acum și în grupul de

Astăzi, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, primarul Sucevei, Vasile Rîmbu, a adus un omagiu eroilor militari, exprimând recunoștința față de sacrificiul acestora pentru țară și reafirmând angajamentul său față de comunitatea locală. Aflat la începutul mandatului său, acesta a amintit că ieri a depus jurământul de credință și respect față de suceveni.

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru noi toți, dar și pentru mine, ca primar al municipiului nostru, pentru că nu mai departe de ieri am depus jurământul de credință și respect pentru oamenii acestei cetăți,” a declarat Vasile Rîmbu.

„Vă spun azi, la ceas de omagiu adus Armatei Române, că îmi voi respecta jurământul.”

În discursul său, Rîmbu a evocat cu mândrie contribuția Armatei Române în menținerea identității și integrității naționale, amintind de eliberarea ultimei palme de pământ românesc, la Carei, în urmă cu 80 de ani, și a subliniat contribuția soldaților români în misiuni internaționale de menținere a păcii. Primarul a adus în discuție și conflictul de la granița României, un subiect de îngrijorare care, spune el, accentuează importanța misiunilor armatei.

„Armata Română ne face să fim mândri de fiii ei, iar acum, mai mult ca oricând, realizăm importanța misiunilor dumneavoastră,” a spus edilul, adresând-se celor prezenți cu mesajul: „La mulți ani Armatei Române! La mulți ani, dragii mei suceveni!”

Primarul Sucevei a remarcat însă că la aceste manifestări au lipsit conducătorii Prefecturii și Consiliului Județean Suceava care au fost reprezentate prin subprefectul Antoniu Flandorfer și administratorul public al județului, Cezar Ioja.

Vasile Rîmbu a spus că 25 octombrie înseamnă tot ceea ce reprezintă Armata Română.

„Cred că ar fi fost foarte frumos să onorăm cu toții”, a spus Vasile Rîmbu care consideră că prefectul și președintele CJ Suceava au fost cu sufletul alături de cei de la această manifestare.


Intră acum și în grupul de