Primarul Vasile Rîmbu spune că sunt foarte multe lucruri de făcut în municipiu, dar că se va ocupa în primul rând să facă ordine în Primărie și curățenie în oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Vasile Rîmbu, a declarat, vineri, în prima zi de primar că începe să-și pună în aplicare programul și își structurează echipa cu care va lucra.

„Sunt foarte multe de făcut, atât de multe de făcut încât e greu să le enumăr, dar în primul rând ordine în Primărie și curățenie în oraș”, a declarat primarul.

El a spus că administrator public al municipiului a fost numită Irina Vasilciuc, care are o mare experiență în domeniu după ce a  fost administratorul public al județului.

Vasile Rîmbu a spus că a numit până acum un singur consilier personal, pe Dan Nichiforel care a fost cel care împreună cu rectorul USV au coordonat și creionat contractul climatic.

„Este unul dintre motivele pentru care l-am numit consilier personal. Chiar vrem să valorificăm acel contract”, a spus Rîmbu.

El a apreciat că suma actuală de 400 de milioane de euro aprobată pentru proiecte în municipiul Suceava prin acest contract va putea fi majorată până la un miliard de euro.

„Putem merge până la un miliard de euro. Sunt 100 de orașe prinse în acest contract pe 100 de miliarde. Putem merge până la un miliard de euro. Să vedem. Trebuie să-mi dați voie să văd despre ce e vorba, dar domeniile vizate și finanțate sunt extraordinar de benefice pentru Suceava. Și mobilitate urbană și reabilitare energetică, apă-canal și multe alte pe care dacă le valorificăm va fi foarte bine”, a spus primarul.

El a arătat că a văzut că i s-au dat teme pentru acasă de fostul primar.

„Am văzut că cei care nu au putut face mi-au predat mie. O să mă străduiesc să le fac”, a spus Rîmbu.

Primarul Sucevei a evitat să spună cum va acționa pentru a introduce ordinea în Primărie sau dacă vor fi concediați unii salariați, dar a dat asigurări că se va contura o echipă suplă care va funcționa unitar pentru a lucra în sprijinul sucevenilor.

Mai mult, el a transmis că are în vedere să facă mai multe modificări radicale în modul de lucru în special în ceea ce privește relația cu cetățeanul.


Intră acum și în grupul de