Răzeșii din Rădășeni a câștigat ediția din acest an a Cupei Mușatinilor la fotbal


Intră acum și în grupul de

Numeroși tineri din parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au participat la cea de-a IV-a ediție a Campionatului de fotbal „Cupa Mușatinilor,” desfășurat sub coordonarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care promovează astfel un stil de viață sănătos și valorile morale.

Faza finală a competiției, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a avut loc pe 24 octombrie 2024, la Academia „Mihai Roman” din Vicovu de Sus, unde tinerii din protopopiatele Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc au intrat pe teren, uniți prin sport și spirit de echipă.

Competiția s-a deschis cu rostirea Rugăciunii Domnești, iar în meciurile disputate în faza eparhială, echipele parohiale au arătat angajament și fairplay. Printre echipele participante s-au numărat: Dumbrava Dumbrăveni (Protopopiatul Suceava I), Parohia „Sfânta Ecaterina” Șcheia (Protopopiatul Suceava II), FC Sfântul Ioan Siret (Protopopiatul Rădăuți), Răzeșii din Rădășeni (Protopopiatul Fălticeni) și Ștefăniștii (Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc).

După o serie de meciuri intense și în urma finalei, echipa Răzeșii din Rădășeni s-a impus în clasament, câștigând Cupa Mușatinilor, urmată de Ștefăniști (locul II) și Dumbrava Dumbrăveni (locul III). Pe lângă medalii, au fost acordate și premii financiare substanțiale, iar jucătorii au primit distincții pentru performanțe individuale, precum cel mai bun jucător și cel mai bun portar.

Organizatorii competiției, între care prof. Cristi Gabriel Hurjui și Ciprian Anton, președintele Asociației Jucătorilor de Fotbal Suceava, au felicitat echipele pentru performanță și spiritul de echipă și au subliniat rolul acestor activități în formarea tinerilor prin perseverență, disciplină și valori morale.


Intră acum și în grupul de