Locuință din Șcheia afectată de un puternic incendiu izbucnit de la un cablu electric suprasolicitat


Intră acum și în grupul de

O locuință din comuna Șcheia a fost afectată, sâmbătă dimineața, de un incendiu izbucnit de la un cablu electric suprasolicitat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, locotenent colonel Alin Găleată, pompierii militari ai Detașamentului de pompieri Suceava au intervenit, sâmbătă dimineața în jurul orei 3:20, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Șcheia.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardea generalizat locuința P+M, construcție din zidărie, cu mansardă din lemn, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o anexă gospodărească.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de patru ore.

În flăcări au ars mansarda din lemn, pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați, și bunuri materiale din interior – aparate electrocasnice, obiecte de mobilier, materiale textile și altele. Flăcările au mai afectat elemente de tâmplărie (uși și ferestre) și pereții din zidărie.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric suprasolicitat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat anexa gospodărească, cu bunurile aferente, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de