Razie de amploare la Câmpulung Moldovenesc: Peste 20 de cluburi, baruri, discoteci sau săli de jocuri de noroc verificate de polițiști


Intră acum și în grupul de

Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat şi executat în noaptea de sâmbătă spre duminică o acțiune cu efective sporite, angrenând  45 de polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, dar și din cadrul structurilor operative ale IPJ Suceava. De asemenea, la razie au participat și subofițeri jandarmi din cadrul IJJ Suceava și o grupă de luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava.

Acțiunea a avut ca obiective prevenirea și combaterea faptelor de natură infracțională sau contravențională, asigurarea unui climat de siguranță rutieră corespunzător, verificarea modului de respectare a legislației privind paza și protecția bunurilor și a unităților economice,prevenirea și combaterea infracțiunilor comise de infractori voiajori, prevenirea delincvenție juvinile și victimizării minorilor, creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal și prevenirea faptelor cu violență în cluburi, baruri, discoteci și în zona adiacentă acestora.

În acest sens, polițiștii au constituit echipe mixte de control, fiind verificate 21 de unități economice care desfășoară activități tip bar, club, discoteci sau alte tipuri de activități destinate publicului precum săli de jocuri și noroc, pariuri sportiv, etc.

Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au efectuat 4 exerciții de alarmare pentru verificarea modului și a timpilor de intervenție de către societățile de pază în cazul unor situații de urgență și pericol.

În urma acestor activități pentri nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 lei.

Ulterior, activitățile de menținerea a ordinii și liniștii publice au fost direcționate în zona adiacentă barurilor și cluburilor, fiind legitimate și verificate 133 de persoane și fiind aplicate 5 sancțiuni în valoare de 13.500 lei pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și identificarea șoferiilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise au fost instituite 4 filtre rutiere, fiind oprite 82 de autovehicule și aplicate 19 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 republicată.

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind testați cu aparatele omologate de verificare a consumului de alcool și substanțe interzise 40 de șoferi.

Astfel, duminică dimineața în jurul orei 01.00, pe drumul județean 176, lucătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama – Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism condus de către o femeie din comuna Ostra.

          Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul testului indicând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia fiind ulterior condusă la uniate medicală pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


Intră acum și în grupul de