Poliția Locală Suceava a reluat activitatea de ridicare de autovehicule saționate neregulamentar


Intră acum și în grupul de

Poliția Locală Suceava a reluat, de vineri, activitatea de ridicare a autovehiculelor care sunt parcare neregulamentar după ce mașina folosită pentru aceste acțiuni a fost reparată, a declarat, luni, pentru News Bucovina, directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

El a spus că de vineri și până luni au fost ridicate opt mașini, patru doar în cursul zilei de luni.

„Decongestionăm zone și intervenim acolo unde avem multe sesizări”, a spus Doroftei care a menționat că înainte de a ridica mașinile polițiștii locali au atenționat șoferii cu informări și sesizări.

Potrivit directorului Poliției Locale Suceava sunt vizate și locurile în care mașinile parcate neregulamentar încurcă circulația rutieră în zona unităților școlare.

El a precizat că timp de două luni activitatea de ridicare a mașinilor staționate neregulamentar nu s-a desfășurat din cauză că autospeciala folosită a fost reparată, iar aceasta a fost livrată joi astfel că de vineri dimineața s-a reluat activitatea.

„Nimic ieșit din comun. E activitatea curentă a Poliției Locale”, a mai spus Ovidiu Doroftei.

Poliția Locală Suceva spune că desfășoară o amplă acțiune de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar pe străzile din municipiul Suceava.

În urma acțiunii au fost ridicate mai multe autovehicule ce au fost ulterior recuperate de proprietari, după achitarea costurilor de încărcare, descărcare și transport.
Conform legii nr. 448 din anul 2006, art. 100, alin. (1), lit g) „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.
Conform Ordonanței de urgență nr. 195 din 2002, art. 108, alin. (1), lit. b), pct. 7, „staționarea neregulamentară” se sancționează cu 4-5 puncte de amendă, 3 puncte de penalizare și conform art. 97, alin. (1), lit. d), se poate dispune și ridicarea autovehiculelor.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au în competență identificarea și dispunerea ridicării acestor autovehicule, se arată în comunicarea Poliției Locale Suceava.


Intră acum și în grupul de