Intră acum și în grupul de
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava le reamintește cetățenilor că sezonul preparării tradiționale a produselor din carne vine cu riscuri crescute de incendii, dacă afumătorile nu sunt utilizate corespunzător. Pentru a evita tragedii sau pagube materiale, pompierii recomandă respectarea unor măsuri esențiale de siguranță:
- Amplasarea corectă a afumătorilor: Evitați să le poziționați lângă clădiri, depozite de furaje, magazii, șoproane sau alte materiale combustibile.
- Utilizarea materialelor sigure: Construiți afumătorile din cărămidă sau alte materiale incombustibile.
- Evitarea improvizațiilor: Nu folosiți afumători improvizate în podurile caselor sau prin modificarea coșurilor de fum, cum ar fi scoaterea cărămizilor sau neridicarea corespunzătoare a zidăriei.
- Întreținerea adecvată: Curățați afumătoarea pentru a preveni scurgerile de grăsime în zonele fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
ISU Suceava încurajează cetățenii să fie vigilenți și să adopte măsuri de prevenție pentru a se bucura în siguranță de preparatele gustoase ale sezonului.
Intră acum și în grupul de