Ziua Culturii Naționale sărbătorită inedit, prin donații de carte și activități educative, pentru copii din cătunele Salaș, Lupcina și Măgura


Intră acum și în grupul de

Pentru a marca într-un mod inedit Ziua Culturii Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, prin prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie, și prof. Gabriela Hisem, inspector școlar pentru limbi moderne, în parteneriat cu Mănăstirea Putna, prin arhimandritul Melchisedec Velnic, au oferit în dar peste 400 de cărți copiilor din cătunele Salaș, Lupcina și Măgura.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților precizează că evenimentul a avut loc la Schitul „Sfântul Ilie” Salaș, un loc binecunoscut copiilor din taberele „Mai aproape de cer” organizate de Mănăstirea Putna în ultimii patru ani. Activitatea a reunit preșcolari și elevi de la Școala Gimnazială Lupcina și Școala Primară Salaș, alături de profesori, părinți și voluntari.

Participanții au fost implicați într-o activitate interactivă cu tema „Eminescu – floarea albastră a sufletului românesc”, moderată de prof. Daniela Ceredeev. Copiii au recitat poezii din creația lui Mihai Eminescu, au cântat și au împărtășit experiențe legate de lectură și învățare. Evenimentul a fost prilej de evocare a operei poetului național și de reafirmare a rolului formator al lecturii în educație.

Cărțile oferite au provenit din campania „Cărțile acestui Crăciun”, desfășurată în decembrie 2024, și din fondul de carte pentru proiecte educaționale al Mănăstirii Putna. Fiecare dar a fost completat de dulciuri oferite de părintele stareț Melchisedec Velnic.

Inspectorul școlar Daniela Ceredeev a declarat că a fost o dublă sărbătoare și o bucurie multiplicată la fiecare copil prezent.

„A fost o dublă sărbătoare și o multiplicată la 70 bucurie și această întâlnire cu copiii de aici. Și e impresionant de fiecare dată entuziasmul cu care ei primesc fiecare propunere de activitate de învățare. Nu-i poți întâlni doar o dată, pentru că bucuria întâlnirii cu ei se cere reeditată, multiplicată. Așa cum bucuria întâlnirii lor de astăzi cu cărțile pe care le-au primit în dar a fost una pe care ne-o dorim a fi repetată cât mai curând. Și e acesta un angajament pe care îl asumăm acum, în numele sutelor de profesori și de elevi care au oferit cărți în campania pe care am încheiat-o de curând, cititori pasionați, la rându-le, care înțeleg și prețuiesc cărțile și cărora le mulțumim repetat și necontenit pentru că ni s-au alăturat în proiect și au rezonat cu îndemnul nostru: «Citește și tu!»”, a declarat inspectorul școlar sucevean.


Intră acum și în grupul de