Intră acum și în grupul de
Declararea, la recensământ, a codului numeric personal este obligatorie, potrivit legislaţiei, iar refuzul de a oferi aceste date se sancţionează cu amendă contravenţională de până la 4.500 de lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu. Potrivit reprezentantul Guvernului în teritoriu, singura problemă înregistrată în cazul recensământului persoanelor şi locuinţelor din judeţ este că mai multe persoane au refuzat să ofere CNP-ul.
Popescu a mai precizat că recenzorii au fost instruiţi să solicite CNP-ul persoanelor recenzate şi că urmează ca în cazul celor care au refuzat să ofere CNP, invocând un comunicat al unui purtător de cuvânt al INS, să revină la locuinţele respective pentru completarea formularului.
Popescu a precizat că în judeţ au fost recenzate, până miercuri, 148.175 de locuinţe din cele 261.672 locuinţe estimate, ceea ce reprezintă 56,63 la sută şi un număr de 396.435 persoane, fiind înregistrată o medie de 2,68 persoane pe locuinţă.
Cea mai mare rată de recenzare, de 77,9 la sută se înregistrează în comuna Ulma şi cea mai mică, de 41,48 la sută în comuna Hârtop. El a spus că de la începutul recensământului au fost înlocuiţi 73 de recenzori care au invocat motive personale şi s-au retras.
Un număr de 355 de persoane s-au interesat, telefonic, la serviciile de permanenţă din localităţi, de identitatea recenzorilor sau au cerut lămuriri privind anumite rubrici ce trebuie completate în cadrul recensământului.
Intră acum și în grupul de