Intră acum și în grupul de
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a fost, vineri, 14 martie, gazda unui concurs plin de gust și creativitate: „Alimentele tradiționale, între moștenire și inovare”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, a adus la start 26 de echipe de liceeni din județele Suceava, Neamț și Botoșani, care au pregătit 32 de preparate de bază și deserturi, transformând bucătăria într-un adevărat spectacol culinar.













Elevii de la nouă licee au dat tot ce au avut mai bun, combinând tradiția cu inovația sub privirile unui juriu format din Claudia Elena Gogu și Camelia Alexandru (Direcția pentru Agricultură), ing. Ana Ciubotărița (Natur Grup Integral SRL), ing. Alexandru Fîrcal (Casa Danilevici) și șef lucr. dr. ing. Ancuța Elena Prisacaru (Facultatea de Inginerie Alimentară). Scopul acestei acțiuni a fost să arate că mâncarea sănătoasă poate fi delicioasă și să descopere tainele unei posibile cariere în industria alimentară.
La categoria „preparat de bază”, sarmalele de post cu crupe ale elevilor Maria Mehedeniuc și Matei Anghi de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți au cucerit locul I. Pârjoalele moldovenești în crustă de cataif, pregătite de Andrei Ionuț Sîsîiac de la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, au luat locul II, iar mușchiulețul de porc cu sos pesto de leurdă, semnat de echipa de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț, a completat podiumul pe locul III.
La desert, „Coliva Dubai” a Marcelei Manciuc de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor a fost vedeta, urmată de „Dumbrăvița cake” al echipei de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni (locul II) și de papanașii la cuptor cu mouse de iaurt și sos de fructe de pădure, creația elevilor de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava (locul III).
Concursul n-a fost doar despre premii, ci și despre sănătate, tradiție și sustenabilitate. Liceenii au învățat să gătească preparate care respectă standardele europene de igienă și protecție a mediului, punând în valoare gastronomia locală.
Intră acum și în grupul de