Intră acum și în grupul de
Secţia de Maternitate a Spitalului Judeţean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava a intrat într-un amplu proces de modernizare.
Astfel, după aproape nouă ani de aşteptare, de când s-a pus în discuţie necesitatea reabilitării secţiilor de specialitate care au grijă de nou-născuţii din judeţ, proiectul înaintat la Centru a fost aprobat, iar constructorul, o societate de specialitate din Botoşani, s-a apucat efectiv de treabă.
Potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, proiectul a întâlnit numeroase piedici deoarece se bucură de o finanţare în valoare de 1,5 milioane de euro din partea Băncii Mondiale şi a Băncii Europene pentru Investiţii, dar aşteptarea s-a terminat şi „au început lucrările pentru modernizarea şi dotarea blocului de naşteri ce cuprinde 110 paturi şi înregistrează anual în jur de 3.000 de cazuri. În plus, odată cu finalizarea şantierului, la Suceava se vor trata cazurile regionale şi nu doar cele din judeţul nostru, aici urmând a fi primite şi solicitări venite de la Botoşani sau alte localităţi vecine”.
Şeful executivului judeţean a mai dat asigurări că procesul de modernizare a Maternităţii nu va afecta în nici un fel activitatea medicală de specialitate sau pacienţii care sunt sau care vor veni de-a lungul lucrărilor la principala unitate sanitară din judeţul Suceava.
Prezent la demararea şantierului, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Cristian Irimie, a declarat că este un vis devenit realitate, „o satisfacţie personală” pentru care s-a zbătut mulţi ani. „Suceava va intra în rândul maternităţilor din România reabilitate şi modernizate după standarde europene ceea ce finalizează din punct de vedere al infrastructurii activitatea meritorie a cadrelor medicale din maternitatea Spitalului Judeţean Suceava”, a completat Cristian Irimie.
Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, programul de reabilitare şi modernizare a maternităţii cuprinde şi introducerea unor sisteme de monitorizare şi climatizare a nou-născuţilor de ultimă generaţie, de siguranţă şi asigurări anti-incendii pentru evitarea oricărui eveniment neplăcut cum s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti.
Ultimul proiect început în Spitalul Judeţean Suceava se alătură celorlalte derulate în aproape un an şi jumătate şi care însumează circa 10 milioane de euro.
Intră acum și în grupul de