Intră acum și în grupul de
Un grup de studenți din anul III al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), specializările Limba și literatura engleză (principal și secundar), a efectuat, joi, 27 martie, o vizită de studiu la Ambasada SUA din București și la Comisia Fulbright Româno-Americană. Selecția participanților s-a bazat pe rezultatele obținute în sesiunea de iarnă la disciplinele de americanistică: „Literatură americană. Perioada colonială și Romantismul” și „Identități literare și culturale în America secolului XX”.
La Ambasada SUA, studenții au fost întâmpinați de atașatul cultural Peter H. Brown, care a purtat un dialog deschis despre rolul ambasadorilor, misiunile diplomatice și relațiile româno-americane. Întrebările studenților au vizat politica actuală a SUA, relația cu Uniunea Europeană, rolul NATO, programul Visa Waiver și experiența diplomatică a domnului Brown în Orientul Mijlociu și Africa de Sud.




La Comisia Fulbright, grupul a fost primit de Mihai Moroiu, directorul American Program, și Corina Dănăilă-Guidea, directorul Romanian Program. Domnul Moroiu a prezentat istoricul colaborărilor româno-americane prin granturile Fulbright, evidențiind momente din perioada comunistă, când studenții filologi români interacționau cu lectori americani, experiențe descrise ca „escapism cultural” prin accesul la presa occidentală și muzica rock. Discuțiile au inclus și sfaturi privind cercetarea pentru lucrările de licență în americanistică și oportunități de studii de masterat în SUA.
Studenta Ioana Alexandra Prisacariu a descris vizita ca „o experiență unică, oferind o perspectivă clară asupra oportunităților academice și personale”. Ea a apreciat atmosfera caldă de la Ambasadă și entuziasmul reprezentanților Fulbright, care au oferit informații valoroase despre burse și schimburi culturale. Inițiativa acestei prime vizite de studiu a studenților filologi suceveni aparține lectorului univ. dr. Codruț Șerban.
Intră acum și în grupul de