Rezultatele remarcabile obținute de studenții USV la concursul național Tehnici de Interconectare în Electronică


Intră acum și în grupul de

În perioada 2-5 aprilie a.c., trei studenți de la programul de studiu Rețele și software de telecomunicații (RST) din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, au participat la concursul național Tehnici de Interconectare în Electronică (TIE). La ediția din acest an, desfășurată la Universitatea „Transilvania” din Brașov, au fost prezenți 31 de concurenți, din 10 centre universitare.

TIE promovează dezvoltarea modulelor electronice și a tehnologiilor de comunicație, fiind un punct de reper pentru industria de profil din România, studenții care se remarcă în cadrul competiției fiind atrași de diverse companii, interesate să îi angajeze imediat după finalizarea studiilor.

La finalul competiției, studenții suceveni au obținut următoarele rezultate: Dorin GRIGORUȚĂ (student în anul IV) s-a clasat pe locul II, Ștefan-Giovani ANDREI (student în anul III) s-a situat pe poziția a opta, iar Andrei ACSINTE (student în anul III) s-a clasat pe locul 9. Studenții USV au fost însoțiți de șef lucrări dr. ing. Adrian PETRARIU, membru în comitetul tehnic al concursului, care s-a ocupat de pregătirea acestora, și de șef lucrări dr. ing. Alexandru LAVRIC, care a participat la sesiunea de evaluare a subiectelor competiției, realizată cu sprijinul membrilor industriei de dezvoltare a modulelor electronice din țară și din străinătate (Continental, BOSCH, Miele, Microchip, IFM, NXP).

Subiectul de concurs, unic pentru toți concurenții, a fost elaborat de o echipă formată din reprezentanți ai industriei electronice din țară și din străinătate și ai unor companii multinaționale ce derulează proiecte care impun utilizarea tehnologiilor promovate de TIE. Folosind un program de proiectare asistată de calculator (PCB Design), în doar 4 ore, fiecare concurent a avut de realizat un cablaj imprimat după o schemă electronică și restricții tehnologice impuse, tematica fiind de actualitate. Concurenții au avut nevoie să valorifice cunoștințe avansate în proiectarea PCB, competențe impuse de condițiile de funcționare ale modulului final.


Intră acum și în grupul de