Intră acum și în grupul de
Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management a Programului Interreg NEXT VI-A România – Ucraina 2021-2027, a lansat, luni, cel de-al doilea apel pentru proiectele cu valoare mică (small-scale projects) în cadrul Programului.
Acest apel se adresează proiectelor care pot avea un impact transfrontalier, în conformitate cu obiectivul specific 2.1. Îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate și incluzive în educație, formare și învățarea pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurii accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online și cu obiectivul specific 3.1. – Consolidarea unei administrații publice eficiente prin promovarea cooperării juridice și administrative și a cooperării între cetățeni, actorii societății civile și instituții, în special, în vederea rezolvării obstacolelor juridice, de capacitate și a altor obstacole din regiunea de frontieră.
Potențialii beneficiari ai acestui apel sunt autorități regionale/județene și locale, instituții publice, instituții de învățământ, ONG-uri sau alte organizații relevante pentru fiecare obiectiv specific inclus în apel.
Alocarea financiară totală disponibilă este de 15.605.083 de euro, iar data limită pentru depunerea online a aplicațiilor, prin platforma Jems, este 28 iulie 2025, ora 14:00.
Informații suplimentare referitoare la depunerea aplicațiilor, prioritățile vizate de apel, valoarea maximă a finanțărilor acordate, precum și la regulile de eligibilitate sunt prezentate în Ghidul solicitantului, disponibil pe site-ul programului, la adresa https://ro-ua.net/ro/finantari/apeluri-de-proiecte.
Punct de contact: Secretariatul Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru granița România – Ucraina, e-mail: [email protected]
Programul Interreg NEXT VIA România – Ucraina 2021- 2027 este finanțat de Uniunea Europeană și se adresează zonei aflate la frontiera dintre România și Ucraina, respectiv județele Suceava, Botoșani, Maramureș, Satu Mare și Tulcea şi regiunile Odesa, Cernăuți, Ivano – Frankivsk și Zakarpattia.
Intră acum și în grupul de