Intră acum și în grupul de
Bugetul propriu al Consiliului Judeţean Suceava şi al instituţiilor subordonate pe anul 2012 a fost votat vineri doar cu voturile consilierilor PDL.
În cadrul şedinţei de vineri a CJ Suceava, s-a dezbătut bugetul pentru 2012 al acestei instituţii, iar consilierii PSD au atras atenţia că în cazul podului peste râul Siret dintre Zamostea şi Talpa, unde sunt prevăzute fonduri pentru reproiectare, este nevoie de alocare de bani şi pentru construcţie întrucât, dacă nu se execută lucrări, documentaţia nu va putea fi folosită peste câţiva ani.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus însă că în 2011 a fost executată o expertiză la această investiţie, ţinând cont că este blocată de câţiva ani, iar una dintre concluziile experţilor a fost că este necesară reproiectarea întrucât au intervenit modificări în decursul anilor. El a arătat că după reproiectare va putea fi analizată şi asigurarea finanţării finalizării investiţiei care este pe jumătate realizată.
Ulterior, într-o conferinţă de presă, întrebat de ce susţine finanţarea acestui pod în condiţiile în care atunci când era în opoziţie a criticat investiţia, Flutur a spus că este o construcţie începută şi care trebuie până la urmă finalizată. „Mi-au fost lăsate mai multe proiecte cu care nu am fost de acord, dar am decis să le deblochez şi să încercăm să le facem viabile, cum e cu proiectul judeţean Utilităţi şi mediu”, a spus Flutur.
El a mai spus că investiţia este comună cu judeţul Botoşani şi că, în CJ Botoşani, deşi au fost alocate fonduri în proiectul de buget, majoritatea care este formată din consilieri USL, a decis să nu finanţeze. „Acum ce să facem? Să-l dinamităm? E mai mult de jumătate din pod făcut”, a spus Gheorghe Flutur.
Investiţia la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă, era şeful Departamentului Administraţiei Publice Locale din Guvern, şi face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind supranumit „Podul lui Cozmâncă”.
Între cele două localităţi a existat un pod până în timpul celui de-al doilea război mondial când trupele germane în retragere l-au distrus.
Intră acum și în grupul de