Intră acum și în grupul de
Prima Clinică Oftalmologică privată din Bucovina, NOVAOPTIC, cunoscută pentru eficienţa cu care sunt oferite serviciile complete de oftalmologie şi optică medicală cu ajutorul aparatelor de ultimă generaţie, a împlinit, vineri, 12 ani de existenţă.
Clinica NOVAOPTIC este cunoscută şi prin implicarea permanentă în viaţa comunităţii sucevene, prin acţiuni de informare şi educare în privinţa sănătăţii vederii, precum programul anual organizat în rândul grădiniţelor „Vedere clară, Ochi sănătoşi”, screening-ul în cadrul liceelor din municipiu şi la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. „Grija faţă de aproape, responsabilitatea, ne motivează să continuăm şi în 2012 aceste acţiuni prin care ne dorim să conştientizăm oamenii cu privire la importanţa controlului oftalmologic periodic”, a declarat, vineri, directorul Clinicii NOVAOPTIC, medic primar oftalmolog Cristina David, în cadrul întâlnirii anuale “Vorbeşte despre vedere”.
Aceasta a precizat că în anul 2011 clinica suceveană, ce deţine două sedii la Suceava şi unul la Botoşani, a oferit servicii medicale unui număr de peste 15.000 de pacienţi, cu precizarea că numai în primul an de funcţionare, în clinica de renume s-au realizat investiţii în aparatură medicală de ultimă oră de aproximativ 100.000 de euro. Potrivit dr. Cristina David, astăzi, Clinica Oftalmologică NOVAOPTIC oferă pacienţilor săi: consultaţii oftalmologice complexe, investigaţii de înaltă tehnologie – câmp vizual computerizat, biometrie oculară, ecografie, tomografie în coerenţă optică OCT, intervenţii chirurgicale ambulatorii pentru cataractă, glaucom, pterigion, afecţiuni ale pleoapelor (palpebrale).
Reamintim că una dintre realizările NOVAOPTIC a fost dezvoltarea departamentului „Ochiul diabetic”, departament ce oferă un pachet de servicii specializate pentru pacienţii cu diabet zaharat.
„Stabilim diagnosticul precoce al retinopatiei diabetice prin biomicroscopia fundului de ochi şi fotografierea digitală a retinei, analiza modificărilor retinei prin TOMOGRAFIE ÎN COERENŢĂ OPTICĂ 3D, foarte utilă în vizualizarea edemului macular diabetic, alături de tratamentul Laser al retinopatiei diabetice. În Clinica NOVAOPTIC pentru fotocoagularea retinei se foloseşte cu succes Laserul ZEISS VISULAS 532, cu ajutorul căreia se obţin rezultate remarcabile în stoparea retinopatiei diabetice. Clinica noastră asigură şi tratamentul retinei prin injecţii intravitrene, efectuate în Blocul Operator. Noua terapie antiangigenică este o noutate pe plan mondial, folosită astăzi şi în NOVAOPTIC, ce determină un răspuns rapid, detectabil încă din a treia săptămână după prima injecţie. Mai mult, el stabilizează acuitatea vizuală şi îmbunătăţeşte edemul macular diabetic”, a asigurat dr. Cristina David.
Alături de alte echipamente ultramoderne achiziţionate din străinătate, în clinica suceveană funcţionează şi aparatul PLUSOPTIX, instrument foarte util în diagnosticarea copiilor de vârste mici şi foarte mici, începând cu vârsta de 6 luni.
Conform medicului specialist, PLUSOPTIX este practic un instrument de screening vizual foarte valoros, deoarece: detectează precoce deficienţele de vedere la copii, detectează riscul de dezvoltare al ambliopiei, permite diagnosticarea precoce a strabismului, evidenţierea tulburărilor vitreene, monitorizatea copiilor cu nistagmus, respectiv detectarea anizocoriei, prin măsurarea pupilei la ambii ochi, simultan.
„Numărul afecţiunilor oculare a crescut în ultimii ani datorită faptului că din ce în ce mai mulţi copii sunt utilizatori ai calculatorului de la vârste incredibil de mici. Sunt de părere că numărul de ore pe care micuţii îl petrec în faţa ecranelor trebuie restricţionat în funcţie de vârsta copiilor, în favoarea unor activităţi care presupun mai multă mişcare în aer liber”, dr. Cristina David.
Potrivit acesteia, Clinica Oftalmologfică NOVAOPTIC îşi propune ca în luna martie să realizeze o serie de acţiuni de informare şi educare a publicului sucevean prin derularea filmului documentar „Going Blind”, o produţie extrem de impresionantă, în care un pacient care suferă de glaucom relatează cum treptat şi-a pierdut vederea.
Intră acum și în grupul de