Intră acum și în grupul de
Peste 90.000 de vizitatori, atât din ţară cât şi din străinatate, au putut admira ultimele noutăţi din domeniu prezentate de cele peste 135 de companii prezente la cea de a X-a ediţie a celui mai mare târg de agricultură din Moldova – „Agro Expo Bucovina”, informează într-un comunicat de presă, Anca Ciutac, specialist marketing în cadrul Shopping City Suceava.
Reamintim că târgul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Federaţia Agricultorilor „Fermierul”şi Shopping City Suceava.
„Expoziţia agricolă a fost deschisă între 16 – 18 martie a.c. şi a putut fi vizitată între orele 10:00 şi 18:00. La standurile expozanţilor au fost expuse maşini, utilaje şi tehnologii pentru industria alimentară; aparatură de laborator; produse alimentare; miere şi produse apicole; arome, esenţe, coloranţi şi aditivi pentru industria alimentară; legume şi fructe; conserve; echipamente de protecţie pentru industria alimentară; igienizare, detergenţi, dezinfectanţi pentru industria alimentară; instalaţii frigorifice; producători agricoli; utilaje forestiere; maşini, utilaje şi unelte agricole; anvelope şi piese de schimb pentru tractoare şi utilaje agricole; seminţe şi material săditor; îngrăşăminte şi pesticide; tehnologii şi echipamente pentru irigaţii; animale de rasă şi păsări; tehnologii pentru creşterea animalelor; tehnologii şi metode de îmbunătăţire a raselor; incubatoare; maşini şi echipamente pentru abatorizare; furaje, nutreţuri, concentrate, aditivi, premixuri; metode de hrănire, sisteme de distribuţie a hranei; instrumente, tratamente şi medicamente de uz veterinar, dezinfectanţi; echipamente de încălzire şi aer condiţionat; silozuri, uscătoare şi mijloace de transport a cerealelor; flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri şi sere; mobilier şi accesorii pentru grădini şi terase; echipamente şi unelte pentru grădinărit.
În cadrul expoziţiei şi-au prezentat oferta de produse şi membrii Asociaţiei << Produs în Bucovina >> , precum şi alţi producători de produse alimentare şi tradiţionale din mai multe judeţe ale ţării. La târg a fost amenajată şi o expoziţie de păsări şi animale de rasă, respectiv bovine, ovine, iepuri, găini, porumbei, fazani, păuni, cai şi ponei”, se arată în document.
Directorul general al CCI Suceava, Marcel Gaftoneanu a precizat că în comparaţie cu ediţia de anul trecut numărul expozanţilor şi a suprafeţei de expunere a crescut cu 35%.
“În primul rând vreau să mulţumesc tuturor participanţilor si partenerilor acestei ediţii de excepţie pentru profesionalismul şi modul exemplar în care s-au prezentat. Vreau să precizez că expoziţia s-a desfăşurat pe o suprafaţă expoziţională de peste 6.500 mp dintre care 1.500 mp interior. Şi vreau să mai precizez că în cadrul evenimentului au fost expuse peste 500 de tone de utilaje agricole şi peste 50 de tone de produse alimentare. De asemenea peste 30% dintre expozanţi au făcut prerezervări pentru ediţia de anul viitor” a declarat Marcel Gaftoneanu.
„Pe parcursul evenimentului au avut loc concerte de muzică populară susţinute de Ansamblul << Ciprian Porumbescu >> , precum şi o prezentare de câini de rasă şi tehnici de dresaj oferită de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie al Judeţului Suceava. În plus, copii au avut posibilitatea sa facă o plimbare cu poneii, iar doritorii cu trăsura.
Specialiştii şi vizitatorii au participat în ziua de 16 martie 2012, la cea de a V-a ediţie a Forumului Economic Naţional << Agricultura Încotro? >> , organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Shopping City Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, în parteneriat cu Revista << Lumea Satului >> , Radio Antena Satelor, Asociaţia Comunelor din România şi Federaţia Agricultorilor Fermierul”, se precizează în comunicatul de presă.
Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul forumului s-au purtat discuţii pe mai multe teme de interes din acest domeniu de activitate, dintre care putem enumera: “Investiţiile în agricultură, motorul dezvoltării sectorului – măsuri PNDR pentru care a fost stabilit calendarul depunerii de proiecte”; “Forme de sprijin pentru finanţarea şi garantarea creditului rural”; “Camerele şi cooperativele agricole – principalul obiectiv al agricultorilor în următoarea perioadă”; “Agricultura Ecologică în România – prezent şi perspective”; “Zestrea produselor alimentare sau agricole (tradiţionale) ce pot dobândi protecție națională și comunitară”; “Viticultura românească – la răscruce. Să o revigorăm!”; “Zootehnia ecologică – un domeniu de viitor”.
Intră acum și în grupul de