Intră acum și în grupul de
Actorul Ştefan Radof, care în data de 23 aprilie 2012 trebuia să joace pe scena Casei de Cultură din Suceava în comedia romantică „Nimeni nu-i perfect”, alături de Silviu Biriş, Andreea Şofron, Rodica Ionescu/Florentina Ţilea şi copilul Andreea Maria Popescu,
a încetat din viaţă, miercuri dimineaţă.
Potrivit Libertatea.ro, actorul în vârstă de 78 de ani s-a stins din viaţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde era internat de marţi seară, la secţia de Terapie Intensivă, din cauza mai multor suferinţe cronice.
Deşi mai puţin cunoscut tinerei generaţii, actorul a dat viaţă unei galerii însemnate de personaje din dramaturgia naţională şi universală, clasică, modernă şi contemporană, în teatru, cinematografie, televiziune şi radio, colaborând cu toate personalităţile importante ale culturii româneşti.
A fost hamal, vânzător, funcţionar, decorator, contabil şi abia în 1960 admis la Institutul de Teatru, datorită garanţiei politice a maestrului Radu Beligan, care îi fusese profesor şi la prima încercare de a urma facultatea şi a rectorului facultăţii, Costache Antoniu.
Din 1964 a fost actor la Piatra Neamţ. Un an mai târziu a intrat prin concurs la teatrul Nottara unde era director Horia Lovinescu. În anii 1993-1995, a moderat la TVR 1 show-ul “De la egal la egal… Amical!”. A dat viaţă la o galerie semnată de personaje din dramaturgia naţională şi universală, clasică, modernă şi contemporană, în teatru, în cinematografie, televiziune şi la radio. A jucat în “Titanic Vals”, “Pescăruşul”, “Visul unei nopţi de iarnă”, “Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, piesă în care juca rolul Coanei Efimiţa, de unde i s-a tras şi porecla de Baba Radof.
Între anii 1990 – 1994, Ştefan Radof a fost profesor asociat la A.T.F şi apoi la Hyperion, dar a renunţat şi a acuzat degradarea învăţământului de specialitate.
Între 1992 şi 1996, a fost senator din partea Partidului Alianţei Civice, dar şi viaţa politică îl dezamăgeşte aşa că se întoarce la teatru şi scris. A publicat cinci volume de versuri, schiţe, eseuri scenarii de film şi TV.
Pe data de 6 decembrie 2004, prin decret prezidenţial, a fost decorat cu înalta distincţie: “Steaua României – în grad de Cavaler ”, de către preşedintele României, arată Libertatea.ro.
Intră acum și în grupul de