Intră acum și în grupul de
În jur de 80 de profesori de limba engleză din Suceava, dar şi din zonele limitrofe acesteia au participat în cursul dimineţii de miercuri, la cercul pedagogic de limba engleză găzduit de Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava.
“Programul cercului a inclus activități desfășurate pe module didactice, o diseminare de curs de formare, o prezentare de carte în limba engleză și un scurt program artistic realizat de elevii colegiului nostru. Astfel, prima parte a constat într-o activitate distribuită sub forma a trei module, respectiv într-o lecție deschisă cu tema << Is your privacy really private? >> susținută de prof. Florin Tecuceanu la clasa a XII-a E, profil bilingv, o lecție deschisă susținută de prof. Loredana Bodnar la clasa a XI-a E, profil bilingv, precum și o dezbatere cu tema << Dimensiuni europene ale educației >>, moderată de profesoarele Daniela Rotaru și Diana Rusu”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul colegiului sucevean, prof. Virginel Iordache.
Potrivit acestuia, elementul de noutate pentru acest cerc este prezența pe parcursul întregii săptămâni, în liceu, a unui grup de profesori de limba engleză din Spania, Grecia, Turcia și Polonia care activează în cadrul Proiectului Comenius și care răspund astfel vizitei efectuate de elevii școlii sucevene în aceste țări.
“Proiectul multilateral Comenius << Life is a scene, let’s create our play! >> , aflat în desfășurare la Colegiul Național de Informatică << Spiru Haret >> din Suceava, are ca temă principală împletirea educației ecologice cu teatrul. Proiectul prevede un număr de 12 mobilități în perioada 2010-2012 și este coordonat de o echipă alcătuită din subsemnatul și doamnele profesoare Daniela Rotaru și Diana Rusu.
În cadrul modulului trei, dezbaterea se va axa pe discuții referitoare la caracterul formativ al activităților din cadrul proiectului prin dezvoltarea competențelor digitale, civice și lingvistice ale participanților, precum și importanța implicării în proiecte europene cu rol determinant în dezvoltarea dimensiunii europene a educației, dar și a propriei instituții de învățămînt. Invitații au împărtășit din propria experiență acumulată în calitate de cadre didactice și au făcut referiri la sistemului de învățămînt specific ţărilor pe care le reprezintă”, a precizat Iordache.
El a mai spus că un alt moment important în cadrul cercului a fost prezentarea efectuată de prof. Nicoleta Andronachi, de la C.N. “Petru Rareș” din Suceava, în legatură cu participarea sa la un curs de formare cu tema “Teaching Teenagers”, cu referire directă la metodele si tehnicile moderne de predare a limbii engleze și la modul de relaționare cu adolescenții zilelor noastre.
“Editura Longman a făcut o prezentare de carte, a materialelor de specialitate pentru profesori, dar și a publicațiilor care se adresează elevilor doritori să-și perfecționeze cunoștințele de limba engleză pentru diferite tipuri de examene. Momentul final al cercului a scos în evidență talentul deosebit al elevilor: Răzvan Lupu, Claudiu Palalae și Bianca Zaharia, care au încântat participanții prin modul deosebit în care au interpretat la chitară, piese cunoscute în limba engleză din repertoriul unor artiști clasici și contemporani. Sperăm că această întâlnire va fi o oportunitate frumoasă pentru participanți de a discuta și de a împărtăși experiențele didactice noi, implicit de a cunoaște mai bine realitățile din școala românească și din școlile europene”, a mai subliniat directorul Colegiului naţional de Informatică “Spiru Haret”.
Intră acum și în grupul de