Intră acum și în grupul de
Echipa de elevi de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava a obţinut un binemeritat loc II în cadrul concursului de creativitate şi inovaţie din cadrul programului de responsabilitate socială “Şcoala de Inovaţie.
Compania românească orientată către inovaţie, specializată în ingineria tehnologică, Adrem Invest a premiat câştigătorii din cadrul concursului de proiecte al “Şcolii de Inovaţie”, primul program de responsabilitate socială al companiei desfăşurat sub platforma “VIITORUL ALEGE INOVAŢIA”, informează într-un comunicat de presă, Simona Cojocariu, PR & Marketing Manager, în cadrul companiei.
“Premianţii concursului << Şcolii de Inovaţie >> , alături de toţi ceilalţi liceeni care au participat la acest proiect, au dovedit că există pasiune, ambiţie şi idei, care aşteaptă un impuls pentru a fi dezvăluite. În plus, capacitatea de a crea şi de a inova ne defineşte viitorul, iar responsabilitatea noastră, ca business de succes în domeniul tehnologic şi energetic, este să ne implicăm în transferul de cultură inovativă”, spune Adrian Bodea, preşedintele Adrem Invest, motivând decizia de a realiza programe de educaţie pentru elevii din România.
“Proiectele înscrise în concurs demonstrează inventivitatea, interesul şi implicarea liceenilor în programul << Şcoala de Inovaţie >> , fapt ce ne motivează să continuăm programul şi în viitor, într-o formulă extinsă şi îmbunatăţită”, adaugă Corneliu Bodea, vicepreşedinte Adrem Invest.
În comunicatul de presă se mai arată că lucrările înscrise în concurs au fost jurizate de o echipă formată din specialişti ai companiei Adrem Invest sub coordonarea preşedintelui juriului, Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiu şi ambasadorul Adrem Invest pentru acest an aniversar.
Lucrarea premiată cu locul I, pe tema “casa inteligentă”, prezintă macheta unei case moderne, atât din punct de vedere al design-ului, cât şi al tehnologiei încorporate şi este realizată de elevi din cadrul Grupului Şcolar “Traian Vuia” din Craiova. Premiul II a fost câştigat de către o echipă de elevi a Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava care a abordat tema “Automobilul electric”. Proiectul a propus un model care integrează tehnologii de economisire şi generare a energiei electrice. Pe locul al III-lea se află o echipă a Colegiului Economic “Transilvania” din Târgu Mureş care a tratat tema “Energiei verzi”. Elevii mureşeni au abordat subiectul amprentei de carbon şi au realizat un plan de modernizare a Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş în vederea reducerii consumului de apă şi electricitate din cadrul acestei instituţii.
Premiile oferite se reunesc sub conceptul „Şcoala de Vara Adrem Invest” şi includ trei activităţi ce s-au desfaşurat în lunile iulie-august, respectiv vizitarea Muzeului Tehnicii din Viena pentru locul I, o excursie de 5 zile la cele mai importante obiective industriale din România: Centrala Cernavodă, Centrala Porţile de Fier şi Barajul Vidraru, pentru ocupanţii celui de-al doilea loc şi vizitarea Muzeului Tehnicii din Bucureşti, pentru echipa de pe locul III.
Vă prezentăm lista completă a câştigătorilor: Locul I: Grupul Şcolar „Traian Vuia”- Craiova; Echipa: Dumitrel Diana-Maria, Mandoiu Cristina-Florina, Stavaru Ana-Maria; Profesor coordonator: Popa Cristina. Locul II: Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”, Suceava; Echipa: Emanuel Blîndu; Eduard Hunca; Costel Iftime; Emanuel Simion; Profesor coordonator: Fănica Rotaru. Locul III: Colegiul Economic “Transilvania”, Târgu-Mureş; Echipa: Nicoleta Cucuiet Steluţa, Anca Sălăgean; Profesor coordonator: Sorina-Mihaela Bălan.
Intră acum și în grupul de