Targul de Turism al Bucovinei prezintă la Suceava o altă față a județului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Cătălin Nechifor, a anuntat vineri, cu ocazia deschiderii la Suceava a Târgului de Turism al Bucovinei, aflat la editia a II-a, că va fi păstrat în momentul actual brandul „Bucovina-Ţinutul mănăstirilor”, dar că se va promova in paralel ecoturismul şi turismul de aventură din judetul Suceava.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Bucovina poate oferi mai mult decât casă şi masă pentru cei care vizitează o zi sau două mănăstirile şi că există oferte care să-i facă pe turişti să-şi petreacă mult mai mult timp în zonă.

„Turismul înseamnă venituri mai multe. Turismul este o zonă în care se pot crea locuri de muncă cu costuri mai mici de la ghid la recepţioner, la bucătar, ospătar sau agent de turism”, a explicat Cătălin Nechifor.

El a mai arătat că Bucovina este lider regional în ceea ce priveşte turismul religios, dar că potenţialul judeţului este mult mai mare şi acest lucru se poate vedea în ofertele turistice prezentate în cadrul târgului.

„Încercăm să ne modernizăm, să găsim trendul viitorului. Un concept la modă este ecoturismul, iar Bucovina este un judeţ cu resursă naturală şi poate deveni o destinaţie turistică ecologică”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a ținut să sublinieze că Târgul de Turism al Bucovinei are un nou tip de prezentare a ofertelor, fiind dinamic, cu multe activităţi şi nu este doar o manifestare statică de prezentare a unor pliante.

În Parcul central al municipiului Suceava fiecare din cele şase zone turistice ale judeţului au făcut prezentări atractive şi interactive pentru modurile de turism, fiind montate instalaţii pentru tiroliană sau via ferata, demonstraţii de mountain bike şi off-road, dar şi echitaţie.

Totodată, vizitatorii sunt invitaţi să deguste din bucatele tradiţionale bucovinene din fiecare zonă, cele mai apreciate fiind sarmalele din comuna Putna şi plăcintele poale în brâu din Suceviţa, păstrăvul în cetină din Pojorâta, dar şi gofre din Departamentul de Nord din Franţa.

Pe lângă standurile celor din judeţul Suceava, în târg sunt prezentate şi ofertele turistice din Departamentul de Nord din Franţa, Cernăuţi şi Ivano Frankivsk din Ucraina, dar şi ai regiunii poloneze Podkarpakie.

La acest târg de turism sunt prezente şi 44 de asociaţii şi tur operatori care vor participa sâmbătă şi duminică la un info tur pentru a cunoaşte oferta completă a judeţului, incluzând pe lângă zonele tradiţionale şi Salina Cacia sau zona Fălticeni.
Târgul de Turism al Bucovinei este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Instituţia Prefectului Judeţului Suceava şi Primăria Municipiului Suceava, în parteneriat cu Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Asociaţia pentru “Turism Bucovina”, Asociaţia “Produs în Bucovina”, precum şi primăriile turistice din judeţ.


Intră acum și în grupul de