Intră acum și în grupul de
Preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), Vilmos Lukaks, a înmânat luni, conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava certificatul de spital acreditat.
Potrivit acestuia, Spitalul Judeţean Suceava este primul din ţară acreditat în anul 2012, unitatea obţinând nivelul maxim de acreditare, întrucât este foarte bine pusă la punct.
Vilmos Lukaks a explicat ce înseamnă şi ce implică procesul de acreditare. “Este vorba de îndeplinirea unei serii de indicatori care vizează în primul rând calitatea serviciilor, gradul de satisfacere al pacienţilor, tendinţa de îmbunătăţire a acestor servicii şi implementarea acestor indicatori pe durata a cinci ani, perioadă cât ţine acreditarea unui spital. După această perioadă, unitatea spitalicească se reacreditează”, a declarat preşedintele CoNAS.
Prezent la ceremonie, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat faptul că Spitalul Judeţean Suceava are nevoie de crearea de noi locuri de muncă care trebuie scoase la concurs. „Sperăm ca la finalul acestui an să putem angaja atât medici, asistente medicale şi infirmieri care să vină în activitatea curentă. Anul viitor, va trebui să fim inventivi, să găsim alte nişe prin care să dezvoltăm unitatea noastră medicală din Suceava. Vom încerca să dezvoltăm noi servicii medicale – fertilizare în vitro, dar şi alte tratamente pe care Spitalul Judeţean nu poate să le susţină”, a spus Nechifor.
Preşedintele CJ a apreciat nivelul Spitalului Judeţean Suceava ca fiind unul de invidiat şi îi îndeamnă pe oamenii din localităţile învecinate judeţului nostru să beneficieze de pregătirea medicilor şi de dotările de excepţie din instituţia suceveană.
La rândul său, prefectul Sucevei, Florin Sinescu a menţionat faptul că a avut o discuţie cu Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, în ceea ce priveşte asigurarea rezidenţilor pentru ambulanţa tip C, care este în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Vom încerca ca şi celelalte necesităţi legate de asigurarea resurselor umane să fie soluţionate. În ceea ce priveşte acreditarea pentru următorii cinci ani, lucrurile nu vor rămâne la acest standard. Vom contribui la dezvoltarea viitoare a acestei unităţi spitaliceşti”, a garantat Sinescu.
Prefectul a mai precizat că este important ca sistemul public de sănătate şi cel privat să coexiste pentru a creşte calitatea serviciului medical şi o satisfacere a pacientului.
Reamintim că în anii 2011 şi 2012, spitalul sucevean a primit fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Suceava de peste 70 de miliarde de lei vechi pentru achiziţia de aparatură medicală performantă, în special, pentru cele zece săli de operaţii ale Blocului Operator, printre acestea numărându-se un angiograf mobil, difibrilatoare, echipament de măsurare şi monitorizare a tensiunii intercraniene, sistem de ablaţie tumorală sau linie de artroscopie.
Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava urmează să fie încadrat în categoria celor de urgenţă care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru primirea, investigarea şi tratamentul definitiv pentru cazurile critice la nivelul unei zone cuprinzând cel puţin două judeţe din cadrul regiunii.
Intră acum și în grupul de