Intră acum și în grupul de
Companiile de distribuţie E.ON nu au avizat montarea de materiale electorale pe componente ale sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale.
Afişajul abuziv, de orice natură (comercial/electoral) implică riscuri multiple, atât pentru integritatea persoanelor, cât şi pentru siguranţa reţelelor de distribuţie.
Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale (stâlpi, firide de branşament, posturi de transformare, staţii de reglare măsurare a gazelor naturale, cutii de protecţie etc.) atenţionează asupra pericolelor pe care le prezintă intervenţiile în aceste instalaţii. Acoperirea acestor indicatoare este ilegală şi îi privează pe oameni de dreptul de a fi informaţi asupra pericolelor, fiind astfel expuşi la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave.
Pe lângă indicatoarele de avertizare, pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt inscripţionate atât elemente de identificare ale acestora, cât şi caracteristici de funcţionare, distanţe de amplasare etc. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaţilor, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor operaţiuni în condiţii de siguranţă.
De-a lungul timpului au fost situaţii în care prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu decese. Aceste experienţe neplăcute ne determină să-i atenţionăm pe toţi cei care folosesc elementele sistemelor de distribuţie pentru afişaj abuziv că sunt direct responsabili în cazul producerii unor accidente.
Mai mult decât atât, inclusiv cei care lipesc/montează materiale publicitare se expun unor riscuri majore de electrocutare, acţionând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente, fără respectarea măsurilor de siguranţă. În acelaşi timp, intervenţiile neautorizate pot cauza şi avarii în reţelele de distribuţie, cu întreruperea alimentării cu energie a consumatorilor.
Îndepărtarea afişelor şi refacerea înscripţiilor de avertizare presupune alocarea unor resurse financiare şi umane importante din partea E.ON. La o primă estimare costurile se ridică la ordinul milioanelor de lei, sume ce în mod normal sunt alocate pentru lucrări de modernizare a sistemelor de distribuţie.
Mai trebuie menţionat că E.ON nu a avizat şi nici nu va aviza montarea de materiale electorale de niciun tip pe elemente ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice sau a gazelor naturale, autorităţile locale fiind informate în acest sens. De aceea, solicităm instituţiilor care răspund de verificarea respectării regulilor privind afisajul electoral să ia măsurile legale pentru stoparea afisajului abuziv şi pentru îndepărtarea materialelor deja amplasate în mod ilegal.
Departament Comunicare Corporatistă
E.ON România
Intră acum și în grupul de