Intră acum și în grupul de
Anul 2012 a fost unul deosebit de încărcat pentru angajaţii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” (ISU) Suceava, după cum reiese din raportul de activitate pe anul trecut prezentat de şeful instituţiei, col. Ion Burlui, în cadrul Şedinţei de bilanţ al CJSU Suceava organizată pe parcursul zilei de joi.
Diversificarea misiunilor ISU Suceava a condus în ultimii patru an la o creştere de la an la an a numărului de intervenţii cu o medie de 48%, în 2012 numărul intervenţiilor fiind de 3,3 ori mai mare decât cele din anul 2009.
Din datele puse la dispoziţie de col. Ion Burlui, pe parcursul anului trecut, s-au înregistrat 5.400 de solicitări pentru situaţii de urgenţă, reprezentând o medie de circa 14 pe zi, cele mai multe dintre ele fiind reprezentate de cazurile asistate de SMURD (57,11%). Din păcate, glumele proaste făcute de suceveni inconştienţi au dus şi la înregistrarea în 2012, a 17 deplasări cu autospecialele din dotare la alarme false.
„În urma acţiunilor de intervenţie, au fost salvate aproape 3.200 de persoane, dar din păcate, la nivelul anului 2012, situaţiile de urgenţă au luat ca tribut şi un număr de 39 de vieţi, pentru care nu s-a mai putut face nimic”, a declarat în cadrul Şedinţei de bilanţ a CJSU Suceava, Ion Burlui.
Printre intervenţiile cele mai dificile, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a enumerat incendiul de la fabrica de reciclare a cauciucurilor din satul Slobozia, din data de 6 ianuarie, cel izbucnit la finele lunii aprilie la fondul forestier de pe versantul Bârnărel, Vatra Dornei, şi cel în care au fost distruse două restaurante vecine din centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Ion Burlui nu a uitat însă nici de intervenţia pirotehnică de amploare când pe o suprafaţă de circa 1,2 ha de teren au fost descoperite şi asanate o singură dată, circa 1.800 de proiectile de artilerie.
„Cu eforturile financiare unite ale Consiliului Judeţean Suceava şi ale Asociaţiei Pompierii Bucovineni s-a reuşit operaţionalizarea echipei de scafandri din cadrul Detaşamentului Suceava şi suplimentarea dotării cu 13 autospeciale, un sonar şi 4 dispozitive de salvare din medii înguste.
Totodată, a fost continuată activitatea de specializare a personalului ISU ca paramedic, în anul 2012, 35 subofiţeri absolvind cursurile efectuate în Centrele de pregătire din Iaşi, Galaţi şi Oradea, la această oră unitatea putându-se lăuda cu 171 paramedici”, a mai adăugat col. Ion Burlui.
Intră acum și în grupul de