Intră acum și în grupul de
Primăria Suceava vrea să achiziţioneze 18 autovehicule electrice prin programul de cooperare româno-elveţian, în acest sens primarul Ion Lungu urmând să depună un proiect de finanţare de 2,34 milioane de euro. Potrivit edilului-şef al Sucevei, prin programul de cooperare româno-elveţian unde partea elveţiană alocă municipiului finanţare de aproximativ 9 milioane de euro, au fost propuse trei proiecte, unul privind continuarea modernizării sistemului de iluminat public, un altul ce prevede amenajarea unui sistem de încălzire a bazarului din municipiu folosind surse alternative de energie, iar al treilea de reabilitare termică a sediului Primăriei.
Primarul a explicat că s-a renunţat la proiectul de reabilitare termică a clădirii Primăriei întrucât nu este eligibil deorece clădirea nu este în totalitate în proprietatea municipalităţii, trei etaje fiind ale CJ Suceava. Astfel, a fost propus un alt proiect, în valoare de 2,341 milioane de euro, ce presupune achiziţionarea unui număr de 18 autovehicule electrice pentru Primărie, de la maşini de măturat până la maşină de întreţinut gheaţa patinoarului artificial, dar şi înfiinţarea unui număr de 30 de puncte de încărcare pentru autovehiculele electrice. Primarul a spus că punctele de încărcare vor fi amenajate în parcările subterane, dar şi în alte parcări importante din municipiu.
Municipalitatea suceveană a semnat în 2012 acordul de finanţare pentru accesarea de fonduri elveţiene, fiind una din cele patru municipalităţi din ţară care au fost selectate pentru a beneficia de finanţare prin măsura „Mediu şi infrastructură” din programul de cooperare româno-elveţian ce are mai multe componente, cum ar fi reabilitarea termică a clădirilor, termoficare, furnizare de energie, iluminat public, transport public sau planificare urbană.
Intră acum și în grupul de