Intră acum și în grupul de
Bugetul consolidat al judeţului Suceava ar putea fi adoptat, cel mai devreme, la începutul lunii martie, a declarat luni, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, arătând că instituţiile din subordinea CJ Suceava, cum este Spitalul Judeţean sau Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului au deja probleme. El a explicat într-o conferinţă de presă că în lipsa bugetului, Spitalul Judeţean Suceava nu poate încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi nu se poate finanţa tratamentul şi intervenţia la infarct acut. El a mai spus că la DGAPC Suceava, unde se fac cele mai multe achiziţii, nu se pot lansa procedurile în lipsa bugetului, iar persoanele asistate riscă să nu beneficieze de îngrijire corespunzătoare. Totodată, CJ Suceava trebuie să facă plăţi pentru cofinanţarea de proiecte cu finanţare europeană care, în lipsa bugetului, vor trebui amânate.
Nechifor a mai explicat că CJ Suceava urma să declanşeze în februarie licitaţia multianuală pentru întreţinerea drumurilor judeţene, ţinând cont că procedura este de durată şi contractul actual expiră în octombrie. „Deşi luna octombrie pare departe, e foarte fierbinte ţinând cont că procedura durează foarte mult. Ne putem trezi cu contractul expirat şi fără operator care să întreţină drumurile judeţene”, a spus preşedintele CJ Suceava. El a apreciat că situaţia este „nefericită” şi pentru că se blochează şi activitatea primăriilor din judeţ.
În opinia şefului administraţiei judeţene, prin atacarea la Curtea Constituţională a Legii bugetului pentru 2013 PDL a făcut un joc de imagine, dar împotriva României, fiind afectată funcţionarea administraţiilor locale şi a instituţiilor din subordine. „E un joc de imagine al PDL, dar e un joc împotriva României”, a conchis Nechifor.
Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum şi fără a lua în considerare amendamentele opoziţiei, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat, arată PDL în sesizarea către Curtea Constituţională, menţionând că a fost încălcată şi o recomandare a Comisiei de la Veneţia.
Majoritatea parlamentară a adoptat Legea bugetului de stat pe anul 2013 „după o analiză superficială şi neconstituţională a exigenţelor sociale, economice, juridice şi de altă natură din societatea românească”.
PDL susţine că la dezbateri au fost încălcate repetat prevederile articolului 22 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care stipulează că „în timpul şedinţelor, preşedinţii grupurilor parlamentare pot cere preşedintelui şedinţei comune verificarea întrunirii cvorumului”.
Intră acum și în grupul de