Intră acum și în grupul de
Şeful administraţiei publice locale sucevene, Ion Lungu, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, că a fost contactat de reprezentanţii grupului Astaldi care şi-au exprimat interesul pentru construcţia unui stadion nou în municipiul Suceava, în parteneriat public-privat. Potrivit primarului Sucevei, urmează ca în perioada următoare să fie lansată o dezbatere în Consiliul local şi stabilite condiţiile pentru o asemenea colaborare.
Lungu a arătat că municipalitatea nu are fonduri pentru construcţia unui nou stadion de care oraşul are nevoie, iar în cadrul unui parteneriat public-privat investitorul va primi terenul de aproximativ două hectare, unde este în prezent stadionul municipiului, în apropierea Primăriei, pentru un proiect imobiliar. „Discuţia este despre cum se poate amortiza investiţia. Noi putem să le punem la dispoziţie terenul actualului stadion”, a spus primarul. El a arătat că investiţia pentru stadion este de minim 15 de milioane de euro.
Actualul stadion, situat în apropierea sediului Primăriei, nu dispune de autorizaţie de funcţionare, iar împreună cu construcţiile aferente se întinde pe o suprafaţă de aproape două hectare.
Municipiul Suceava a preluat, în 2010, o suprafaţă de 12 hectare de teren de la Staţiunea de cercetări agricole la intrarea în oraş dinspre Fălticeni pentru construcţia unui complex sportiv.
Primarul Sucevei a prezentat în ianuarie 2011 proiectul noului complex sportiv unde urmează să se construiască o sală polivalentă cu o capacitate de 5000 de locuri, un stadion cu capacitate de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, dar şi terenuri de sport în aer liber.
Compania italiană Astaldi a fost implicată în multe proiecte importante din România, precum construcţia unor tronsoane de autostradă, a Arenei Naţionale şi a Pasajului Basarab, ambele în Bucureşti, urmând să conducă, totodată, consorţiul care va realiza magistrala de metrou Râul Doamnei-Haşdeu.
Intră acum și în grupul de