Intră acum și în grupul de
Lucrările la noua centrală de cogenerare din municipiul Suceava sunt în grafic şi sunt executate la standarde înalte, a ţinut să precizeze preşedintele Adrem Invest, Adrian Bodea, după ce joi, în şedinţa Consiliului local Suceava, consilierul local PDL, Costel Tătăranu, care coordonează Compartimentul de Stat în Construcții Suceava, a afirmat că în timpul unei inspecţii efectuate pe şantierul unde este realizată investiţia s-a constatat lipsa proiectului tehnic şi că lucrările sunt făcute în baza unei planşe traduse de o firmă din Deva.
Într-un comunicat de presă remis vineri de Compania Adrem Invest, se arată că firma Bioenergy Suceava, subsidiară a companiei Adrem Invest, construieşte o centrală de cogenerare după un proiect tehnic standard care a fost implementat cu succes în mai multe ţări din Europa, inclusiv România, conform cu standardele Uniunii Europene.
Adrem Invest menţionează că legislaţia în vigoare a României solicită necesitatea unui proiect tehnic pentru o investiţie de acest tip, iar Bioenergy Suceava deţine proiectul tehnic standard care este adaptat la condiţiile reale de sol din municipiul Suceava şi la materialele de construcţii disponibile la nivel local.
„Adaptarea proiectului tehnic standard se realizează de către firma Trip Expert Deva, companie specializată de proiectare care a realizat de-a lungul timpului proiecte similare. Adaptarea proiectului se realizează etapă cu etapă, odată cu avansarea lucrărilor, rezultând în final un proiect tehnic local complet”, se arată în comunicat.
Totodată, preşedintele Adrem Invest, Adrian Bodea, precizează că lucrările de construcții executate până în prezent de General Construct Suceava, constructor local prestigios, au fost realizate la standarde ridicate, fără a întâmpina situaţii care să întârzie finalizarea proiectului.
„Doresc să vă asigur ca în acest moment, Bioenergy Suceava se află în graficul de timp agreat cu Consiliu Local, astfel centrala de cogenerare va fi complet funcţională în noiembrie anul curent, atâta timp cât planificarea actuală este respectată şi nu apar alţi factori care ar putea întârzia lucrările. Eu personal am ales orașul Suceava pentru a realiza această investiție, pentru că acest oraș reprezintă pentru mine locul special în care mintea și inima se întâlnesc. Mai mult, am avut convingerea că investitorii sunt apreciați și așteptați în Suceava. În general, investitorii se sperie de piedici și dificultăți întîmpinate, de orice tip, însă noi nu ne vom speria. Noi vom continua să credem în în buna intenție a sucevenilor și vom continua investiția așa cum le-am promis”, a declarat Adrian Bodea.
În comunicat se subliniază că investiţia din Suceava, de peste 80 de milioane de euro, este în beneficiul comunităţii, încălzirea centralizată fiind soluţia ideală pentru orice oraş din România, în contextul previziunilor economice şi liberalizării prețului la gazele naturale.
Societatea de termoficare Termica SA Suceava, aparţinând Consiliul Local Suceava, va intra în conservare după ce în această toamnă va deveni funcţională noua centrală termică a municipiului, care este construită de firma Adrem Invest.
Compania Adrem Invest a început în luna martie lucrările de construcţie la centrala de cogenerare pe bază de biomasă de la Suceava şi a anunţat că aceasta va fi complet funcţională şi operaţională pentru a asigura agent termic începând cu iarna 2013-2014.
Lucrările de construcţie a centralei sunt realizate de General Construct, un constructor local cu proiecte în România şi Germania, în timp ce furnizorul de echipamente este firma austriacă URBAS.
Intră acum și în grupul de