Intră acum și în grupul de
Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat joi, că este extrem de supărat că la Vatra Dornei nu a ajuns conducta magistrală de gaz natural pentru ca centrala termică de cogenerare construită în acest oraş prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, finanţat printr-un credit garantat de Guvern, să fie funcţională.
El a arătat, într-o conferinţă de presă, că a făcut demersuri şi la MFP în speranţa ca Transgaz va începe investiţia care este prevăzută în Hotărârea de Guvern din 2010 când a preluat, gratuit, 101 kilometri de conductă magistrală în judeţul Suceava şi pentru care s-a angajat că va finaliza lucrarea la conducta de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei, pe o distanţă de 33 de kilometri. „Sper că cei de la Transgaz vor înţelege că această Hotărâre de Guvern nu a fost doar în interesul lor, nu a fost un cadou, să preia gratis peste o sută de kilometri de conductă magistrală şi să nu facă cei 33 de kilometri pentru care s-au angajat”, a spus preşedintele CJ Suceava.
Prin proiectul “Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene” au fost construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, dar şi o reţea magistrală de gaze naturale pe o lungime de 102 kilometri. Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani. Deutsche Bank a cesionat în 2011 împrumutul acordat judeţului Suceava către Erste Group Bank.
Intră acum și în grupul de