Intră acum și în grupul de
Colectivul de cercetare-dezvoltare a Laboratorului de analitică instrumentală din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a finalizat recent două realizări de vârf – primul Spectromicroscop Raman şi primul Texturometru cu dispozitivare complexă din ţară.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior, ambele aparate, concepute, proiectate şi executate în universitate, înglobează soluţii constructive protejate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Aparatele sunt echipate cu tehnică de calcul, fiind pe deplin funcţionale la Centrul de cercetări pentru siguranţa alimentară din cadrul facultăţii. Cele două aparate au fost prezentate în premieră, participanţilor la faza naţională a concursului internaţional „Ecotrophelia”, Suceava 2013.
Spectromicroscopul Raman folosit la cercetări privind contaminarea alimentelor cu metale grele
Aspect de la lucrul cu echipamentul destinat realizării profilului de textură la alimente solide şi semisolide
Intră acum și în grupul de