Intră acum și în grupul de
Un tânăr în vârstă de 17 ani s-a înecat, miercuri după amiaza în apele lacului Lipoveni, iar grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi două echipaje de salvatori de la Detaşamentul Suceava, au intervenit în urma apelului pe 112, ce anunţa despre dispariţia acestuia.
Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. maj. Alin Găleată, a precizat că echipele au început căutările cu barca pneumatică şi cu accesoriile specifice acestui tip de misiune, după care, cu ajutorul unui sonar-aparat destinat descoperirii şi determinării de la suprafaţă a obiectelor aflate sub apă- s-a limitat zona în care s-ar fi putut afla trupul tânărului.
Misiunea s-a desfăşurat până la miezul nopţii, iar pentru vizibilitate s-a folosit un balon special de iluminat.
La solicitarea şefului ISU Suceava, colonelul Dan Hoffman, s-a luat hotărârea ca un echipaj de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi să vină în sprijinul colegilor suceveni.
Căutările s-au reluat, joi dimineaţa, la prima oră, iar pompierii au marcat perimetrul indicat de martorii care au văzut ultima oară victima, dar şi în care au fost semnalate modificări semnificative pe sonar.
După ce au făcut toate pregătirile necesare, scafandrii au început căutările din apropierea malului spre largul apei. Trupul lui I.M. a fost reperat, după circa jumătate de oră, la o distanţă de aproximativ 15 metri de dig. După ce a fost scos pe uscat, a fost predat organelor abilitate.
ISU Suceava avertizează că scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate.
„Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare sau să evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere.
De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a scândurilor.
Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul lor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri”, precizează ISU Suceava.
Sursa citată recomandă evitarea scăldatului în zone în care, anterior, s-au mai produs incidente, ultimul exemplu, al lacului de acumulare de la Lipoveni, fiind cel mai concludent în acest sens.
Intră acum și în grupul de