Firme britanice interesate de serviciile de apa din Romania


Intră acum și în grupul de

Marti, 20 aprilie 2004, la Hotelul Hilton, domnul Florin Stadiu, Secretar de Stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si Excelenta Sa domnul Quinton Mark Quayle, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, au deschis oficial lucrarile Seminarului privind cooperarea romano-britanica in domeniul apei.

Manifestarea, organizata de Asociatia Britanica a Apei, UK Trade & Investment si Departamentul pentru ecologie, alimentatie si afaceri rurale (DEFRA) din Marea Britanie, in colaborare cu Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, s-a desfasurat in cadrul Misiunii comerciale britanice in domeniul apei.

„In urmatorii 20 de ani, in contextul integrarii europene, investitiile privind alimentarea cu apa potabila si epurarea apelor uzate vor depasi in Romania 11 miliarde de euro si vor implica un efort tehnic si managerial deosebit de mare. In acest context, dorim ca, in decursul anilor, piata romaneasca din domeniul serviciilor de apa sa devina din ce in ce mai atragatoare pentru firmele britanice, ceea ce va permite oraselor Romaniei sa beneficieze de o tehnologie de varf in acest domeniu”, a declarat domnul Florin Stadiu, apreciind ca seminarul reprezinta „un excelent prilej pentru specialistii britanici si romani de a identifica posibilitatile viitoare de colaborare, prin incurajarea parteneriatelor public-privat in domeniul serviciilor de apa”.

La randul sau, Excelenta Sa domnul Quinton Mark Quayle a indemnat firmele britanice „sa investeasca in Romania cu succes”, in conditiile in care apa reprezinta un sector cheie in cadrul economiei tarii noastre.

Seminarul a fost un bun prilej pentru firmele britanice care-si desfasoara activitatea in Romania, sau care doresc sa patrunda pe piata romaneasca, sa-si prezinte activitatea si sa stabileasca noi oportunitati de colaborare cu parteneri romani.

Sesiunea de comunicari a abordat teme de interes precum participarea publica in sectorul apei si implicatiile directivelor Uniunii Europene, sistemele de distributie a apei, tratamentul apelor reziduale si utilizarea tehnologiilor avansate in domeniul serviciilor de apa si canalizare.

S-a evidentiat necesitatea abordarii durabile a problematicii gospodaririi apelor, printr-o atentie deosebita acordata intereselor tuturor consumatorilor, problemelor economice si de mediu si prin infiintarea unor organisme robuste de reglementare in domeniu.


Intră acum și în grupul de