Intră acum și în grupul de
Prin lansarea la privatizare a acestei societati, APAPS a finalizat in proportie de 95% un capitol important al procesului de privatizare din Romania, programul PSAL II incheiat cu Banca Mondiala, ramanand o singura societate in portofoliu care va fi lansata in cel mai scurt timp, societatea fiind deja prezenta pe listele de publicitate primara.
S.C. UTA S.A. Arad are ca obiect de activitate producerea si comercializarea firelor si tesaturilor din bumbac si tip bumbac.
La negociere vor putea participa numai ofertantii care au avut o cifra de afaceri de minim 5 milioane EURO in 2003 si care vor depune un proiect de realizare a unui parc industrial pe platforma UTA.
La nici o societate nu pot participa la negocieri investitorii persoane fizice / juridice romane sau straine, care in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari / asociati majoritari au inrautatit in mod vadit situatia economico – financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare – cumparare actiuni incheiate cu FPS si / sau APAPS.
Potentialii investitori pot depune oferte finale pana la data limita de 28 mai 2004, ora 11, la sediul APAPS.
Autoritatea pentru Privatizare a decis privatizarea UTA Arad prin metoda parcului industrial, preluand din experienta reusita a celor doua parcuri industriale deja existente: Roman Brasov si FAUR Bucuresti. Astfel, in cadrul FAUR S.A, inainte de privatizare, 20% dintre activele societatii, inchiriate unor intreprinzatori privati, produceau mai mult decat restul de 80% aflate in administrarea uzinei.
Intră acum și în grupul de