Intră acum și în grupul de
Asocierea formată între firmele SUCT SA Suceava, Aglomacha Empresa Constructora SA Spania şi Consul ABC SRL Iaşi a semnat, vineri, cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, contractul de execuţie pentru închiderea celor şapte depozite de gunoi care sunt în prezent în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.
Valoarea contractului este de 39,4 milioane de lei, iar proiectul este inclus în Sistemul de Management Integrat a Deşeurilor din judeţul Suceava, care este finanţat prin POS Mediu cu suma de 218,04 milioane de lei.
Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat la semnarea contractului că acesta este foarte important întrucât prevede închiderea gropilor de gunoi existente şi care sunt focare de infecţie fiind amplasate foarte aproape de cursurile unor ape importante din judeţ, Suceava, Moldova, Bistriţa şi Şomuz.
Preşedintele CJ Suceava a subliniat că întârzierea desemnării câştigătorului licitaţiei pentru acest proiect în urma contestaţiilor ce au fost depuse, face ca firmele implicate să acţioneze astfel încât să termine lucrările într-un timp scurt.
„Suntem cu ceasul în mână. Din cauza întârzierilor, termenul pentru închiderea celor şapte depozite neconforme trebuie să fie condensat. E final de programare europeană. Solicit asociaţiei ca proiectul să fie tratat prioritar”, a spus Nechifor.
Reprezentanţii asocierii formate din cele trei firme au arătat că se vor încadra în termen, care este de 31 de luni, şi că la sfârşitul anului 2015, cele şapte gropi de gunoi vor fi închise.
În urma acestor lucrări amplasamentele respective nu vor mai avea aspectul unor depozite de deşeuri, iar ulterior vor putea fi reintroduse în circuitul economic.
Intră acum și în grupul de