Intră acum și în grupul de
La acest eveniment au participat directorul Muzeului Judetean de Istorie, Ioan Cocuz, directorul Muzeului Satului Bucovinean, Mihai Spinu.
Potrivit specialistilor , aceasta casa a fost descoperita in timpul unor campanii de cercetare efectuate in anii 1975-1976, dar achizitionarea imobilului s-a realizat abia in anul 1997. Casa respectiva construita la sfirsitul secolului al XVIII lea a apartinut lui Gavril Candrea din Dorna Candreni si a fost achizitionata de Muzeul Satului Bucovinean
Casa este fixata pe lespezi mari din piatra , peretii sint realizati din birne rotunde asezate in cununi orizontale , iar acoperisul este confectionat din dranita , conceput in patru table cu pante abrupte pentru scurgerea apei de ploaie si a zapezii.
In camera de locuit se afla un cuptor prevazut cu vatra deschisa si horn de evacuare a fumului , precum si un spatiu mare de odihna, acest cuptor fiind considerat cel mai important element de arhitectura interioara.In aceeasi camera sint amplasate si laite masive folosite atit pentru odihna cit si pentru lucrul in timpul diverselor indeletniciri casnice.
Patul asezat linga cuptor este de dimensiuni mari si este acoperit cu tesaturi, perne si velnite. Culmea pe care se asezau obiectele de imbracaminte este realizata dintr-o birna masiva din lemn .
Casa din Dorna Candreni mai are si o camara plasata in spatele tindei si era folosita pentru depozitarea produselor alimentare.
Intră acum și în grupul de