Intră acum și în grupul de
Taxele si impozitele locale, principalele surse de venit ale primariilor, nu sunt subiecte de interes pentru candidatii la fotoliul de primar.
Promisiunile electorale se invart in jurul repararii strazilor sau a acordarii de gratuitati pentru pensionari, una dintre cele mai numeroase si active categorii de alegatori.
Si asta indiferent de partidul din care provine primarul in functie. Taxele sunt la nivelul minim stabilit de lege in majoritatea oraselor.
Candidatii la primarii promit acordarea de inlesiri in cazul in care vor fi alesi, fara a spune si sursa din care vor fi acoperite cheltuielile legate de aceste facilitati.
Bugetul localitatilor este format din taxele si impozitele locale si din banii veniti de la bugetul de stat prin intermediul Consiliilor Judetene. Nici la Cluj nu este o tema de campanie modul in care vor fi finantate promisiunile din campanie.
Asadar, fie ca primarul este de la PNL sau de la PRM, nivelul taxelor locale nu pare sa difere, asa cum ar presupune doctrina politica autodeclarata a candidatilor.
Conform declaratiilor facute de candidati, proiectele ambitioase de refacere a infrastructurii ar urma sa fie finantate prin atragerea de fonduri europene.
Numai ca, viitorii primari par sa ignore faptul ca Romania reuseste cu greu sa absoarba fondurile de dezvoltare puse la dispozitie de Uniunea Europeana.
Principala cauza, spun oficialii europeni, este inertia si, uneori, lipsa de profesionalism din administratia locala.
Intră acum și în grupul de