Intră acum și în grupul de
Proiectul “Suceava, capitala spirituala a Bucovinei” realizat de Asociatia Culturala “Friedrich Schwartz” in parteneriat cu Asociaţia IPAMIA, Fundatia Clopot, Colegiul de Artă” Ciprian Porumbescu”, Centrul Cultural Bucovina, Inspectoratul Scolar Judetean si-a propus si a reusit sa completeze paleta de actiuni dedicate Zilei Bucovinei, conturand dorinta si posibilitatea de exprimare artistica a valorilor sucevene, atat din zona traditionala cat si din cea a artelor plastice si a muzicii tinere.
Expozitia cu tema “Bucovina” realizata de elevi ai Colegiului de Arta “Ciprian Porumbescu” în Clubul Artelor Vizuale din Shopping City a intarit prin diversitatea conceptiilor tinerilor artisti imaginea unei regiuni in care frumusetea naturii se impleteste cu cea a spiritualitatii pure, iar traditia isi pune amprenta decisiv asupra unui nume care constituie permanent un prilej de mandrie. Alaturi de tinerii sositi in numar mare pentru a admira lucrarile expuse au fost cadre didactice, reprezentanti ai mai multor ONG-uri precum si ai administratiei locale.
Spectacolul folcloric prezentat in ziua de 28 noiembrie pe esplanada Casei Culturii a reunit nume care s-au facut remarcate prin calitatea interpretarii si prin credibilitatea atitudinii scenice: Ansamblul “Rapsodia Bucovinei” in formula completa (orchestra si dansuri Dirijor Ovidiu Şvarţ), Tatiana Harabagiu, Mădălina Senciuc, Alina Saviuc,Diana Sacaliuc, Alexandra Moroşan, Andreea Chisăliţă, Laura Haidău, Alexandru Recolciuc, Lucian Motoveleţ, Nicoleta Cojocaru şi Radu Sarafim, Doina si Ciprian Petroaie.
Dupa maratonul artistic in aer liber, a urmat o Seara Bucovineana in care tanara interpreta Andreea Chisalita si-a prezentat CD-ul “Bucovina mea cu Dor”, remarcandu-se inca o data realele calitati de ambasador bucovinean ale acesteia. Naiul si vioara au insotit preparatele traditionale,iar hora spectatorilor a incununat propunerea de petrecere a timpului liber in spirit traditional. Au fost prezenti numerosi reprezentanti ai ONG-urilor sucevene,ai mass-mediei,administratiei locale, institutii,cu totii regasindu-se in mandria de a fi bucovinean. Pe 29 noiembrie a avut loc un concert al trupei rock “Bucovina” care a convins , cu prilejul lansarii albumului “Bucovina- Sub Stele” în Pub Deliri, ca tinerii suceveni se regasesc si in formula de exprimare plina de energie a muzicii rock in care majoritatea pieselor formatiei se inspira din filonul popular.
Piesele ”Straja”,”Mestecanis”,”Duh” pun in valoare vigoarea si fermitatea bucovinenilor,iar trupa “Bucovina” isi depune candidature serioasa de ambasador neconventional al meleagurilor natale. Ovidiu Svart,presedintele Asociatiei Culturale “Friedrich Schwartz”,a afirmat in fata unui public entuziast “e timpul ca Bucovina sa dea ora exacta in Romania,valorile sucevene ridicandu-se cel putin la nivelul celor din Europa,tara noastra are doar de castigat ca imagine prin brandul Bucovina ”. De un real succes s-a bucurat publicatia “Bucovina” realizata sub coordonarea conf.dr. in istorie Florin Pintescu. Aceasta a fost distribuita in primul rand reprezentantilor tinerei generatii,avand scop declarat de autor de a oferi “informatii esentiale despre trecutul, prezentul si viitorul Bucovinei”.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Suceava si al Consiliului Local al Municipiului Suceava.
Intră acum și în grupul de