Profesorii si studentii USV beneficiaza de o platforma educationala electronica


Intră acum și în grupul de

IMG_5916Studenţii şi profesorii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) beneficiază de o platforma educaţională electronică de tip E-Learning, de o infrastructură de date modernă, prin intermediul căreia întreaga comunitate academică are acces la cursuri, materiale educaţionale, la cel mai înalt nivel tehnologic.

Implementarea acestui tip de portal a fost posibilă în cadrul proiectului “Dezvoltarea unei platforme informatice de tip E-educație care susține electronic procesul educațional desfășurat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava”, demarat de USV la finele anului 2011 şi finalizat în această lună.

Platfoma este funcţională de circa două săptămâni, în prezent aceasta fiind populată cu materiale didactice. Potrivit prof. univ. dr. Dan Alin Potorac, membru în echipa de implementare, „până la această oră au fost încărcate circa 630 de cursuri. Studenţii au fost anunţaţi de funcţionalitatea platformei şi deja au fost accesări”.

În urma implementarii acestui proiect, Universitatea Suceava beneficiază de o infrastructură de date modernă, bazată pe o nouă generaţie de servere, echipamente de stocare și de rețea ce oferă niveluri superioare de performanţă, eficienţă și flexibilitate. Noua infrastructură facilitează realizarea unui control mai eficient al traficului de date permițând și creşterea volumului de informaţii electronice vehiculate și îmbunătăţește substanţial calitatea serviciilor oferite utilizatorilor (studenti, profesori, parteneri educaționali) prin capacitate sporită de procesare și de stocare, trafic de rețea la înalți parametri de calitate, nivel ridicat de securitate informațională precum și fiabilitate crescută și continuitate în operare.

Pentru toți studenții universității, dar și pentru toate cadrele au fost create conturi de utilizatori ai platformei educaționale, numărul acestora fiind de circa 17.000, potrivit reprezentanţilor de proiect.

Principalele componentele ale sistemului informatic, accesibile prin interfețe web sunt: pagina personală, predare, învățare, colaborare, bibliotecă interactivă, administrare.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5.163.290,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilăd – 4.102.231,00 lei.


Intră acum și în grupul de