Intră acum și în grupul de
Trimestrial, aceste liste se modifica/se completeaza pentru a raspunde nevoilor de asistenta medicala, pe baza unei analize efectuate de specialisti ai Ministerului Sanatatii, ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Colegiului Farmacistilor din Romania.
CNAS a precizat ca nu s-a modificat lista cu denumirile comune internationale (DCI), fiind respectata HG nr.516/2003 referitoare la lista de medicamente de care beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu in regim compensat si gratuit, ci s-au operat modificari in lista denumirilor comerciale.
Modificarile s-au facut in concordanta cu noul Catalog national al preturilor cu ridicata si amanuntul la medicamentele de uz uman autorizate de punere pe piata, valabil in perioada 14 iulie-01 septembrie 2004, aprobat prin ordin al ministrului sanatatii.
Noua lista de medicamente compensate cuprinde 1575 de denumiri comerciale, cu 6 mai putin decat vechea lista, iar pe lista medicamentelor gratuite figureaza 1457 de denumiri comerciale, cu 5 mai putin decat vechea lista. Au fost excluse acele produse medicamentoase care nu mai aveau autorizatie de punere pe piata si nu mai figurau in Nomenclatorul produselor medicamentoase de uz uman sau nu aveau ordin de pret in Catalogul national de preturi al produselor medicamentoase de uz uman al Ministerului Sanatatii.
Nivelul de compensare al medicamentelor a ramas neschimbat, respectiv 65% pentru produsele de prima optiune terapeutica si 50% pentru a doua optiune terapeutica (compensarea se aplica la pretul de vanzare cu amanuntul cel mai mic din cadrul unui DCI al medicamentelor cu aceeasi concentratie si forma farmaceutica).
Intră acum și în grupul de