Intră acum și în grupul de
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BUCOVINA” al judeţului Suceava şi-au prezentat rapoartele de activitate pe anul 2013.
Potrivit bilanţului întocmit de CJSU Suceava, în cursul anului 2013, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ au fost transmise 175 avertizări de fenomene hidro-meteorologice periculoase imediate „Cod Galben”, 14 avertizări meteorologice simple „Cod galben”, o avertizare hidrologică şi 7 informari de pericol imediat „Cod Portocaliu”, 105 informări meteo şi de gospodărire a apelor, 21 informări hidrologice pentru zăpoare şi 8 informări pentru depăşirea pragului de confort termic.
Astfel, în cursul anului trecut, s-au executat 4702 misiuni în situaţii de urgenţă din care 652 incendii. Totodată, echipajele medicale de urgenţă au fost solicitate la 43.043 intervenţii, din care 2.945 intervenţii SMURD şi 40.098 intervenţii SAJ. Din punct de vedere al accidentelor rutiere, anul 2013 a fost caracterizat de multitudinea acestor evenimente care s-au soldat cu răniţi, dar şi cu decese.
În bilanţul realizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BUCOVINA” al judeţului Suceava se arată că în anul 2013 s-au înregistrat: 4926 ieşiri la intervenţie din care 132 întoarceri din drum, 86 deplasări fără intervenţie, 6 alarme false şi 4.702 situaţii de urgenţă (în medie 12,88 pe zi), din care: 2.945 cazuri de urgenţă asistate de SMURD (62,65%), 472 incendii (10,03 %), 180 incendii de vegetaţie uscată (3,83%), 665 alte situaţii de urgenţă (14,14%) 138 alte intervenţii (2,93%) 47 asistenţă persoane (1%), 255 acţiuni pentru protecţia comunităţilor (5,42%). În urma îndeplinirii misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, în anul 2013 au fost salvate 3.235 de persoane şi bunuri materiale în valoare de peste 93 milioane lei. S-au înregistrat pe timpul acţiunilor de stingere a incendiilor 93 victime (36 decedaţi 57 răniţi) şi pagube în valoare aproximativă de 10 milioane lei.
„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Suceava şi-au concentrat eforturile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care s-au produs pe teritoriul judeţului Suceava.
Măsurile întreprinse la nivel local, precum şi coordonarea eficientă a intervenţiilor au făcut posibilă reducerea consecinţelor situaţiilor de urgenţă înregistrate, iar acolo unde situaţia a permis, reluarea parţială sau totală a activităţii sociale şi economice în zonele afectate s-a produs în timp scurt.
Prin modul de organizare a activităţilor de prevenire şi limitare a efectelor situaţiilor de urgenţă, comparativ cu anii precedenţi, în majoritatea situaţiilor, autorităţile administraţiei publice locale au acţionat preventiv şi mult mai coerent, prin aplicarea unor măsuri menite să determine limitarea efectelor situaţiilor de urgenţă.
Apreciem că majoritatea primarilor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă au coordonat permanent şi eficient forţele de intervenţie, acţionând cu responsabilitate şi aplicând corect procedurile prevăzute de normativele în domeniu, iar colaborarea interinstituţională în cadrul CJSU Suceava a fost foarte bună, asigurându-se gestionarea corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă care s-au produs pe teritoriul judeţului Suceava în anul 2013”, a declarat prefectul Sucevei, Florin Sinescu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.
Intră acum și în grupul de