Intră acum și în grupul de
Biserica „Sf. Dumitru ” din municipiu primește copiii sucevenilor, în fiecare sâmbătă, la orele de cateheză ținute de pr. prof. Justinian-Remus Cojocar.
Într-un comunicat de presă, pr. Cojocar arată că “este o sărbătoare pentru fiecare copilaș care vine la biserică la cateheză”. Preotul de la Biserica „Sf. Dumitru” a adunat la orele de cateheză în jur de 25 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 15 ani.
Pr. Cojocar mai precizează că elevii săi de la Colegiul Național „Petru Rareș” și Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, vin sâmbătă de sâmbătă pentru a învăța lucruri noi expuse frumos și original. Aceştia cântă împreună cu părintele, se joacă și fac concursuri, îmbinând cunoștințele religioase cu celelalte lucruri folositoare de la disciplinele principale, necesare oricui om pentru o cultură generală solidă.
“În biserică, în jurul icoanei Maicii Domnului Pantanassa, ori pe băncuțe la aer în curtea bisericii, copii stau strâns uniți în jurul meu. Avem și un cor, iar la sfârșitul fiecărui an școlar obişnuim să facem o excursie cu toții la mănăstiri și în locuri minunate ale Bucovinei noastre dragi. Toți copiii care participă la cateheză sunt deosebiți, dar se disting unii care au rezultate excepționale la învățătură. Doi copii de la C.N. << Petru Rareș >> au obținut locul I la Olimpiada de Religie pe județ (Teodora Lungoci și Mihail Mihnea Moruz). Iasmina Răceanu, olimpică la limba română, cu premii Google și Toyota, dar și la Concursul << Cultură și Spiritualitate >> de la Mănăstirea Putna (2013) participă și ea la orele de cateheză. Tânărul artist şi elev Adrian Petraș, vine și el la cateheză, mânat de aceeașă dorință de a cunoaște mai mult. De asemenea, Ariana Bulboacă, însănătoșită de Maica Domnului, vine cu surioara și verișorii și se așează lângă icoana Maicii Domnului Pantanassa alături de ceilalți copii de la cateheză”, spune pr. prof. Justinian-Remus Cojocar.
El mai arată că sâmbătă, 29 martie 2014, ora de cateheză a fost specială fiindcă toți copiii au învățat să încondeieze ouă.
“Acest meșteșug a fost deprins repede de copii datorită dragostei și râvnei unei credincioase de la Iași, dr. Eugenia Burdea de la Asociația Communio. Copiii au experimentat practic ceea ce li s-a insuflat la orele de cateheză: dragostea pentru frumos și cunoaștere, respectul pentru muncă, datoria de a păstra și apăra dreapta credință și tradițiile noastre strămoșești”, a declarat pr. Cojocar.
Intră acum și în grupul de