Intră acum și în grupul de
Câmpulung Film Fest, festivalul internațional de film de la Câmpulung Moldovenesc își aniversează cea de-a șaptea ediție anul acesta în perioada 25-28 august. De-a lungul ultimelor șase ediții, exceptând “ediția de acasă” din 2020, CFF a adus în fața spectatorilor un concept inedit, de “proiecții comparative”. Fiecare ediție a invitat două țări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei. Astfel, prima ediție din 2016 a pus față în față Danemarca și India. Ediția din 2017 a invitat Franța și SUA, iar cea din 2018 a invitat Ungaria și Israel. Ediția din 2019 a comparat filme din Spania și Maroc, urmată de o ediție cu filme românești în 2020, ediție desfășurată respectând normele impuse din perioada pandemiei. În 2021 festivalul a reuși să se redreseze, revenind la formatul clasic, astfel având în program filme din Columbia și Austria.
Ediția 7 va aduce briza mării și vremuri mai călduroase în Câmpulung Moldovenesc inspirate din două țări apropiate, Grecia și Turcia. Prima seară de festival începe cu o premieră, și anume Cine-Concertul “L’Inhumaine” de Marcel L’Herbier, 1924, coloana sonoră fiind asigurată de K. not K. duo-ul de muzică electronică din România. E un eveniment mult așteptat care se întâmplă în Biserica Catolică din Câmpulung Moldovenesc având locuri limitate. Vineri seara ne dăm întâlnire cu un documentarul Regele Mihai Drumul spre Casă (r. Trevor Poots), realizat în 2021 la aniversarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Iar sâmbătă avem în prim-plan Seara Culturilor Comparate cu scurtmetraje atent alese din Grecia și Turcia. Duminică ne vom întâlni cu toții pe vechea pârtie de ski, un loc cu o priveliște magnetizantă peste tot orașul, de unde vom viziona R.M.N. (r. Cristian Mungiu), filmul nominalizat la PALME D’OR Festival de Cannes de anul acesta. Tot atunci vom afla câștigătorul competiției Buzduganul de Aur, competiția de scurtmetraje românești.
Proiecții la Muzeul Arta Lemnului
De vineri până duminică, fiecare dimineață la CFF 7 va începe cu 12 animații pentru copii aduse în parteneriat cu Animest, Festivalul Internațional de Film de Animație din București. Iar vineri, de la ora 17:30, revenim cu secțiunea dedicată regizorilor, producătorilor și actorilor locali, Câmpulung Special, cu trei filme realizate în 2019 și 2021: Povestea Surorilor Korber (r. Călin Ropcean), Kermes Vermilio (r. Tudor Dobrescu), Întoarce-te (r. Georgiana Brașoveanu, Andrei Ceobanu).
Teatru pentru copii și oameni mari
Pe lângă proiecțiile nelipsite de la fiecare ediție, avem și piesa de teatru Cazul Tik-Tac-Tok: Se dansează! regizată de Bianca Temneanu, câmpulungeancă, actriță și câștigătoare a marelui premiu la Gala HOP – Gala Tânărului Actor în 2020. Veți putea vedea piesa de teatru sâmbătă și duminică după proiecțiile de seară, la Fosta Judecătorie. Accesul este gratuit, dar necesită rezervare în prealabil.
Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu AKTIS, sponsorul oficial al celei de-a șaptea ediție. Partener instituțional Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, parteneri de nădejde Yanis și Aqua Carpatica. La peste douăzeci de ani de la închiderea ultimului cinematograf din oraș, festivalul și-a făcut în ultimii șapte ani o misiune din reintegrarea în conștiința publică a mai multor spații urbane ieșite de pe harta comunității prin reconversia lor în spații de evenimente culturale: sala fostului Cinema Luceafărul, Sinagoga Veche și Templul Evreiesc, complexul BTT, vechea pârtie de ski a orașului, parcările cartierelor mari, Platoul Central, Muzeul Arta Lemnului, Colegiul Silvic “Bucovina”, Biserica Catolică, Parcul “Mihai Eminescu”.
Intră acum și în grupul de