Doi tineri pe o motocicletă furată urmăriți prin Câmpulung Moldovenesc până când au intrat într-un autoturism și apoi au încercat să fugă. Ei au fost imobilizați și încătușați


Intră acum și în grupul de

Doi tineri de 20 și 24 de ani au fost încătușați, duminică, de polițiști după ce au fost urmăriți prin municipiul Câmpulung Moldovenesc după ce au refuzat să oprească motocicleta cu care circulau.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică, la ora 13:40, echipajul din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce se afla în desfășurarea atribuțiilor de serviciu, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, pe Calea Transilvaniei, a observat o motocicletă care circula pe Calea Bucovinei dinsprea Vama spre Pojorâta. Pe motocicletă se aflau doi tineri, iar pe partea din spate a motocicletei în locul special destinat nu era instalată plăcuța cu numărul de înmatriculare. Din acest motiv s-a efectuat semnal de oprire al conducătorului motocicletei cu ajutorul semnalelor acustice și luminoase, de pe autospeciala de poliție.

Întrucât conducătorul motocicletei nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea spre comuna Pojorâta s-a procedat la urmărirea acestuia pe Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc circa un kilometru până la intrarea în Sadova, în zona stației de carburanți.

Acolo, conducătorul motocicletei a întors printr-o manevră riscantă spre municipiul Câmpulung Moldovenesc și astfel s-a continuat urmărirea motocicletei din nou pe Calea Transilvaniei, înapoi spre Câmpulung Moldovenesc, circa 2 kilometri până în intersecția dintre Calea Transilvaniei cu strada Decebal. A fost alertat un echipaj suplimentar și s-a urmărit în permanență menținerea unei distanțe optime pentru a nu se pune în pericol viața sau sănătatea celor doi de pe motocicletă.

Conducătorul motocicletei a virat dreapta pentru a se încadra pe strada Decebal și a acroșat un autoturism Dacia Logan condus de un bărbat din Breaza. După ciocnirea cu autoturismul, atât conducătorul motocicletei cât și pasagerul acesteia au încercat să fugă de la fața locului, dar după circa 20 de metri au fost prinși, imobilizați  și încătușați de către polițiști.

Conducătorul motocicletei a fost identificat ca fiind un tânăr de 24 ani din Stulpicani, iar pasagerul a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani tot din Stulpicani.

Fiind efectuate verificări în baza de datea poliției cu utilizarea aplicației E-DAC, s-a constatat faptul că cel care conducea motocicleta nu este posesor al unui permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-au efectuat verificări cu privire la motocileta KTM și a reieșit faptul că motocicleta figurează cu mențiuni ca fiind furată din data de 27.06.2024 din Germania.

Conducătorul a fost testat cu aparatul etilometru rezulatatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Motocicleta KTM a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis, fiind continuate cercetările și cu privire la proveniența motocicletei.


Intră acum și în grupul de