Intră acum și în grupul de
Municipiul Suceava, pe data de 2 februarie 2015, avea trei viceprimari cu birouri în cadrul Primăriei și doar doi viceprimari legitimi.
PDL-istul Lucian Harsovschi a putut să își intre în atribuții deoarece viceprimarul schimbat din functie și de negăsit în ultimele săptămâni, PSD-istul Gavril Vîrvara, a avut proasta inspirație (dacă a fost ideea domniei sale) sau a fost prost, dar extrem de prost sfătuit, atunci cand a fost pus să semneze contestația la schimbarea sa din funcție.
Dacă până la acest moment dl Vîrvara putea sta liniștit în concediu de odihnă, căci îi permite legea, ba chiar putea ”să acceseze” la final și un concediu medical pe motiv că a auzit ceva prin presă de o posibilă schimbare a sa și se simte hărțuit politic și o victimă a PNL, după ce fostul viceprimar a semnat contestația privind legalitatea hotărârii de schimbare (n.n.-acest tertip pare unul avocățesc, al disperării camuflate sub formulări juridice fără nici un temei) este de drept schimbat din funcție.
Faptul că domnia sa a avut timp să semneze contestații, dar nu are timp să se supună unei Hotărâri a Consiliului Local Suceava, CL pe care se presupune că îl slujește și din interiorul căruia a devenit viceprimar, spune foarte multe.
De fiecare dată cînd aud de subiectul Vîrvara realizez că în politică foarte rar vei găsi oameni de onoare.
Gestul pe care PSD îl face la nivelul municipiului reședință de județ este de fapt o sfidare a bunului simț și a democrației pentru că ai fost ales cu jumătate plus unul dintre voturi, și ai fost ales EXCLUSIV POLITIC, fără a avea nici un fel de merit pe linie de administrație publică (cum e cazul dlui Gavril Vîrvara), pleci atunci când acea majoritate nu te mai dorește. Și asta oricât de multe lucruri bune sau rele ai fi făcut pentru municipalitate.
Asta e legea.
La PSD Suceava e însă altceva. Subiectul Vîrvara înseamnă mai mult decât fotoliul de viceprimar, e lupta oarbă dintre liderul PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donțu și liderul PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan.
Mediile politice sucevene susțin că respectiva contestație nu este nicidecum emanația consilierilor PSD, ci doar ”un ordin” pe care sunt obligați să îl urmeze fără a mai discuta despre pierderi.
Dacă asta e tot ce poate PSD Suceava în materie de luptă politică, e foarte trist.
Mă întreb si eu, ”ce-i mâna pe ei în luptă/ce dorește acest partid?” Și mai ales până unde este dispus sa meargă cu penibilul pe subiectul schimbării viceprimarului? Acesta o fi aportul social-democrației pentru urbe?
Mă întreb însă ce crede despre PSD Suceava liderul județean al PSD, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor?
Acesta a promovat în CJ un stil de lucru transparent și corect, compatibil în multe puncte cu actul de management european, motiv pentru care majoritatea deciziilor în CJ se iau în unanimitate de voturi, iar ședințele sunt fără circul pe care îl regăsim la Consiliul Local Suceava (şi, culmea, și ședințele CJ sunt transmise LIVE pe același post local de televiziune, însă consilierii județeni nu simt nevoia ridicolului cum o resimt cei din CL).
Chiar așa, ce crede conducerea județeană a PSD Suceava despe ce se petrece la PSD Suceava?
Și atunci când cineva se va încumeta la un raspuns, poate găsesc de cuviință să ne spună și cum stă treaba și în cazurile schimbărilor de viceprimari de la Rădăuți și la Fălticeni! Alea se pun?
MIHAI CHIRA
Intră acum și în grupul de