Intră acum și în grupul de
Începând de luni, 16 februarie, și până duminică, pe 22 februarie, credincioșii nu consumă carne, pregătindu-se astfel pentru postul alimentar total prilejuit de Sărbătoarea Sfintelor Paști, renunțând la început la carne, apoi la lactate și ouă.
Potrivit preotului prof. Justinian-Remus A. Cojocar, săptămâna albă sau a brânzei desemnează cele șapte zile înainte de începerea Sfântului și Marelui Post al Paștilor.
„Cele două Duminici care încadrează săptămâna aceasta sunt: Duminica Înfricoșatei Judecăți sau a lăsatului sec de carne și Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau a lăsatului sec de brânză”, a susținut preotul sucevean.
Totodată, în această săptămână este dezlegare la pește în fiecare zi.
„Miercuri și vineri se mănâncă pește, lactate și ouă pentru că sunt zile de harți. Așa a înțeles Biserica să vină în ajutorul omului care se pregătește atât trupește, cât și sufletește pentru Postul Mare”, a precizat preotul prof. Justinian-Remus A. Cojocar.
Începând de luni, 23 februarie, va începe Marele Post al Paștilor. Sărbătoarea Sfintelor Paști este prăznuită anul acesta pe 12 Aprilie.
Intră acum și în grupul de